Lachende Juffer

wandelroute - 19 km

Deze afwisselende wandeling is mooi van het begin tot het einde. U loopt over bos- en graspaden, langs beekjes en plassen. Via het sfeervolle Landgoed Beekzicht wandelt u naar recreatieplas Bussloo. Vandaar gaat de route naar Landgoed De Poll en de Veluwse Bandijk, met prachtige doorkijkjes over het IJssellandschap.
In het tweede deel van de route komt u ook langs de Voorsterbeek, die opnieuw is ingericht, en over landgoed Het Beloofde Land.

Praktische informatie

De wandeling start bij station Klarenbeek. Daar zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen.
Horeca:
Brasserie Golfpark De Breuninkhof, alle dagen open;
Bakkerij Bril, Rijksstraatweg 24, 7383 AR Voorst. 's Zondags gesloten.

Waterdichte schoenen worden aanbevolen, want het gebied kan drassig zijn.
De route is in maart 2024 op een aantal plaatsen gewijzigd.

Startpunt Lachende Juffer

NS station Klarenbeek
Hoofdweg
7382 BH Klarenbeek

coördinaten: N52.17770 E6.08512
Met dank aan de routemaker(s) Marianne Persoon en Helma van Wezel en aan de controleur(s) Fred Muller.

10 reacties

11 juli 2024   

Reactie
Mooie afwisselende en verrassende route. Hier en daar lekker struinen door het gras langs het water en over de Veluwse dijk met mooie doorkijkjes.
Door Cornelieke en Joke

26 maart 2024   

Reactie
Een prachtige gevarieerde route door bossen, over oude dijken, door oude en nieuwe landgoederen en langs een beek. Het water is nooit ver weg. De route was toen ik hem liep hier en daar zeer modderig maar dat is niet altijd zo.
Door Fred Muller

29 oktober 2021   

foto
Reactie
Enorm genoten van het schitterende eeuwenoude Landgoed Beekzicht dat zo afwisselend is! Na het fraaie Juffersgat volgden we de Voorsterbeek tot het Peppelenbosch. Op de Bandijk pikten we de route weer op. Bedankt Marianne en Helma!
Door Frits Talsma

10 oktober 2021   

foto
Reactie
Deze prachtige wandeling gaat door een een relatief druk stuk en kruist drukke wegen. Des te groter de verrassing om door zulke stille, haast vergeten stukken bos te wandelen, met de haast mystieke rust van het Appense bos.
Door Guus

18 juli 2021   

Reactie
Prachtige route! We hebben een stukje afgesneden omdat Bakker Bril op zondag gesloten is en we naar het Hof van Bussloo wilden. Mooie natuur, fijne afwisseling van open landschap en bos. Voor ons Apeldoorners zo fijn dit in de "achtertuin" te hebben!
Door Marlies

9 januari 2021   

Reactie
Een prachtige route om maximaal te genieten van het winterse zonnetje dankzij het open landschap en de kale bomen. Lopen over de Veluwe Bandijk is geweldig. Enige smetje is de provinciale weg die door de route slingert. Uitstekende routebeschrijving.
Door Wil en Frits

30 september 2020   

foto
Reactie
Wat een mooie gevarieerde tocht is dit. We hebben heerlijk gewandeld. Het leek wel een paddenstoelenexcursie!
Door Janneke

25 mei 2018   

Reactie
Een goed beschreven route door een prachtig gebied. Zeer de moeite waard. Neem wel antimuggenspul mee als je in het voorjaar of de zomer hier wandelt. De vochtige bossen zijn voor muggen zeer uitnodigend!
Door Tineke

30 april 2017   

Reactie
Een wandeling door de ruige maar zeer rustige bossen van landgoed De Poll. Genieten is het stuk over de unieke Veluwse Bandijk met in het voorjaar heel veel vogelactiviteiten en -gezang.
Door Marion en Fred den Hertog

13 maart 2016   

Reactie
Vandaag deze route gelopen. Erg mooi en gevarieerd.
Door H. van de Beek

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"