6 Buitenplaatsen en een Woud

15 km

Startpunt

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek
Noordereinde 54-b
1243 JJ 's-Graveland

coördinaten: N52.25100 E5.12329

Introductie

U bezoekt met deze wandeling wel zes 's Gravelandse buitenplaatsen.
De buitenplaatsen Boekesteyn, Hilverbeek en Schaep en Burgh zijn nog in volle glorie aanwezig met villa's in parkachtige landschappen in Engelse en Franse stijl, vijvers en kronkelende beekjes.
Van de buitenplaatsen Spanderswoud, Schoonoord en Bantam ziet u alleen de prachtige natuur.
Op de buitenplaatsen komt u over vele bruggetjes in allerlei soorten en maten en passeert u regelmatig bankjes met een fraai uitzicht.
Twee maal maakt u een uitstapje over avontuurlijke eenmanspaadjes door het mysterieuze Spanderswoud.
Tip: in het voorjaar bloeien de vele rododendrons uitbundig.

Praktische informatie

Vanaf zowel het NS station Hilversum als Naarden-Bussum is het startpunt met de bus bereikbaar; uitstaphalte Natuurmonumenten, ´s Graveland.
Parkeren is gratis voor leden van Natuurmonumenten die ter plaatse de QR code op hun ledenpas scannen. Niet leden betalen € 1,75 per uur met een maximum van € 7,00 per dag.

Het startpunt is Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, di t/m zo geopend van 10 - 17 uur.
Horeca: naast het startpunt ligt Café-Restaurant Brambergen, alle dagen geopend vanaf 10 uur.
Na 7km kunt u een uitstapje maken naar Cafetaria Noordereind. Open di t/m zo van 12 - 21 uur. De route wordt dan wel ruim 1km langer.
Halverwege komt u langs het interessante en knusse Proeflokaal de Serre. Deze horeca is wo t/m zo geopend van 10.00 - 17.30 uur. In de winter is het proeflocaal een paar maanden gesloten.

Let op: gedurende drie dagen in juli vindt jaarlijks Buitenfestival Wonderfeel plaats op Buitenplaats Boekesteyn. Ga deze route dan niet wandelen.
Met dank aan de routemaker(s) René de Jong en aan de controleur(s) Marcel Steen.

3 reacties

30 januari 2024   

Reactie
Bijzonder mooie gevarieerde route met fraaie waterpartijen. Prachtige bossen gezien. Wel oppassen voor de omgevallen bomen. Na afloop een lekker drankje bij het eindpunt de horeca "Brambergen".
Door Marcel Steen

7 april 2022   

Reactie
Zeker hele leuke route, met spannende paadjes. Veel bomen geveld door stormen. De Serre is zeker de moeite waard voor lunchpauze. Omschrijving heel goed te volgen, wel blijven opletten. Gezien de storm vandaag maakten wij een verkorting vanaf nr 9.
Door Bee en Suus

16 maart 2022   

foto
Reactie
Er zijn al heel wat wandelroutes van DMR in dit gebied. Maar ook deze is echt de moeite waard. Het is genieten van de mooie omgeving en de vele leuke paadjes. Wat zal de wandeling extra mooi zijn als de rododendrons bloeien!
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"