Kippenkade

13 km

Startpunt

Café - Bistro 't Wapen
Notaris D'Aumerielaan 17
2811 HS Reeuwijk

coördinaten: N52.04160 E4.72183

Introductie

In het Reeuwijkse plassengebied gaan recreatie en natuur uitstekend samen. Tijdens deze wandeling over merendeels verharde smalle paden (met hier en daar lokaal bestemmingsverkeer), dijken en kaden kunt u zwemmers, zeilers, roeiers, kanovaarders, vissers en luiaards in de buurt van ganzen, grutto's aalscholvers, blauwe reigers, kieviten en soms ook ooievaars zien.
U zult genieten van talrijke schitterende uitzichten over de plassen en weilanden, waar stilte wordt afgelost door vogelgeluiden en het geruis van de bomen.

Praktische informatie

Voor de openingstijden van de horeca bij het startpunt kijkt u bij Café - Bistro 't Wapen.

Let op: de Kippenkade en de lange dijk erna kunnen na een regenperiode erg modderig en glad zijn.
Met dank aan de routemaker(s) Fred den Hertog en aan de controleur(s) Angeline Boef.

5 reacties

4 mei 2022   

foto
Reactie
Prachtige route met veel moois. (Water)vogels, wijdse uitzichten, mooie huizen en oude boerderijen. Kortom heel veel moois te zien en te horen. We liepen de route op 4 mei en kwamen een herdenkingsmonument tegen. Indrukwekkend.
Door Jantien en Michel

25 december 2019   

foto
Reactie
Op eerste Kerstdag 2019 deze route gewandeld. Een fraaie wandeling door het Groene Hart. Hollandser kan het niet! De dijken zijn zeker niet verhard, maar zijn in deze tijd zeer zompig. Waterdicht schoeisel is een must.
Door Hans de Jong

19 mei 2019   

Reactie
Prachtige lentewandeling! Alles in bloei en ontelbare vogels. Erg leuk vonden wij ook de in 2017 geopende uitkijkpost bij nr 2 voordat je de dijk op gaat naar de molen. Hier wordt goed uitleg gegeven over de omgeving, waaronder het gemaal.
Door Simone en Hans

5 maart 2019   

foto
Reactie
Deze route opnieuw gelopen in een ander jaargetijde. Onverwacht goed wandelweer met prachtige wolkenluchten en schitterende uitzichten.
Door Angeline

12 juli 2018   

Reactie
Een hele mooie route in het Reeuwijkse plassengebied. Een aanrader! Gelopen op een doordeweekse dag in de avonduren. In het weekend kan het op delen van de route druk zijn (fietsers).
Door A. Boef

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"