Rondje Tiel, Waal en Kanaal

wandelroute - 18 km of 24 km

Rondje Tiel, Waal en Kanaal is een route in de omgeving van Tiel. Het grootste deel van de tocht wandelt u over rustige verharde dijken en landweggetjes. Kleine stukjes loopt u op grasdijken.
Van en naar het startpunt passeert u de belangrijkste monumenten van Tiel. Met een fiets- en voetgangersveerpont steekt u de Waal over. Via het dorp Wamel in het Land van Maas en Waal en een stuk Waaldijk keert u over de Prins Willem-Alexanderbrug terug in de Betuwe. Na een rondje Echteld met zijn kasteel en boomgaarden wandelt u via de dijk naar de schutsluizen van het Amsterdam-Rijnkanaal. Door het centrum van Tiel gaat u terug naar het station.

Praktische informatie

Komt u met de auto? Parkeer dan op het P+R terrein bij het station.
De veerpont vaart het hele jaar door. Van ma t/m vrij vanaf 7.00 uur, op za vanaf 8.30 uur en op zo vanaf 10 uur. Echter van oktober t/m maart, met uitzondering van de koopzondagen, niet op zondag.
Bij extreem hoge waterstand wordt het uit de vaart genomen.
Wilt u de vaartijden checken, klik op de link Veerpont Tiel-Wamel en zoek bij de rivier de Waal.

Horeca is er in het centrum van Tiel te kust en te keur. In Wamel kunt u terecht bij 't Veerhuis.

Startpunt Rondje Tiel, Waal en Kanaal

NS station Tiel
Stationsplein 1
4001 CP Tiel

coördinaten: N51.88950 E5.42327
Met dank aan de routemaker(s) Bert Leenders en aan de controleur(s) Evert Jan Verburg.

3 reacties

27 april 2023   

foto
Reactie
Pittige wandeling langs de Waal bij Tiel. Veel fris groen, vogels, ooievaars en veel lammetjes. Mooie vergezichten! Heen de Waal over met het pontje en terug over de brug van 1200m lang. Imposante sluizen. Nadeel, lange stukken dijk.
Door Evert Jan

24 maart 2022   

foto
Reactie
Een bijzondere Waalroute met leuke dijkplanten, broedende weidevogels, bijzonder dorp (Echteld) en Tielse historie. Ik maak altijd een verslag (met foto's) van mijn dagtochten. Voor de liefhebber: https://www.jansiemonsma.nl/452199013
Door Jan Siemonsma

3 maart 2016   

foto
Reactie
Op een zonnige dag als vandaag was het genieten van de mooie luchten en het zicht op de rivier. Echteld met het romantische kasteel is een leuke afwisseling na al die dijkweggetjes. Interessant om vlak langs de imposante sluizen te lopen.
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"