Zoete Lieve Gerritje

51 km

Startpunt

NS station Boxtel
Stationsplein 3
5281 GH Boxtel

coördinaten: N51.58463 E5.31924

Introductie

'Dat gaat naar Den Bosch toe, zoete lieve Gerritje' is de eerste regel van een oud Brabants volksliedje. Deze tweedaagse tocht brengt u door de mooiste streken van Brabant. De route is een combinatie van twee lijnwandelingen van De Mooiste Routes.
Let op: bent u geen abonnee en wilt u deze meerdaagse aanschaffen, bestel dan de twee dagtochten!

Dag 1 de wandeling Lekker Dommelen - 26km
Door de schitterende natuur van het Dommeldal wandelt u van Boxtel naar Den Bosch. U loopt soms vlak langs dit slingerende riviertje, soms er wat verder vandaan, afwisselend over verharde weggetjes en onverharde paden. De laatste kilometers van deze lange route gaan over het landgoed De Pettelaar en het moerassige graslandgebied Bossche Broek. De imposante Sint-Janskathedraal ziet u dan al in de verte liggen.

Misschien blijft u wel een dagje langer in 's-Hertogenbosch om uw benen rust te gunnen. Maar ook om te genieten van de historische binnenstad. Met een georganiseerde vaartocht over de Binnendieze kunt u de stad bekijken vanaf het water.

Dag 2 de wandeling Den Bosch uit! - 25km
Vanuit Den Bosch keert u weer terug naar Boxtel. Door de grote afwisseling van stedelijk schoon, natuurgebieden, landgoederen, bossen en riviertjes valt er volop te genieten. Vanaf de Sint-Janskathedraal bent u verrassend snel 'Den Bosch uit'. U komt in het natuurgebied Het Bossche Broek en wandelt naar het pontje de Moerasdraak. Dan volgen het drassige gebied van De Gement, het Drongels Kanaal, de lunetten in de bossen bij Vught, de IJzeren Man en nog veel meer moois tot u tussen de boomkwekerijen van Boxtel door het station bereikt.

Praktische informatie

Het routekaartje bij deze wandeling Zoete Lieve Gerritje geeft u een beeld van de trajecten. Download de introductie met praktische informatie, de routebeschrijvingen, de routekaartjes en eventueel de GPS bestanden van de beide wandelingen via de links hierboven.

Let op: omdat u overnacht in 's-Hertogenbosch kunt u op dag 1 eindigen bij de Sint-Janskathedraal en daar op dag 2 weer starten. Uw verblijf voor de nacht(en) in ’s-Hertogenbosch moet u zelf regelen. Er zijn diverse overnachtingsmogelijkheden in het Bossche centrum.

Boxtel is met de trein bereikbaar. De wandeling eindigt op dag twee ook weer bij dit station.
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Bommel en aan de controleur(s) Annemiek Wilmink.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"