Heerlijkheid De Eese

wandelroute - 13 km of 16 km

Heerlijkheid De Eese is een landgoed met havezate, grotendeels gelegen op de grens van Overijssel, Drenthe en Friesland. Het grootste deel, ongeveer 800 ha, is in handen van de familie Van Karnebeek. Een kleiner deel is in het verleden door deze familie verkocht aan Staatsbosbeheer. De wandeling gaat door dit landgoed en aangrenzende natuurgebieden. U kunt de hele wandeling genieten van de schitterende natuur met onder andere twee heidegebieden met grafheuvels en diverse vennetjes. De route is vrijwel geheel onverhard.

Praktische informatie

Het restaurant van Fredeshiem is dagelijks geopend. Zie de website.
Er zijn enkele paden die tijdens natte perioden drassig kunnen zijn. Het dragen van waterdicht schoeisel is dan ook aan te bevelen.

Startpunt Heerlijkheid De Eese

Buitengoed Fredeshiem
Eiderberg 2
8346 KJ De Bult (Steenwijk)

coördinaten: N52.81431 E6.12014
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Peter ter Haar en aan de controleur(s) Hans Beumer en Lenny Beumer.

5 reacties

23 juli 2023   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende boswandeling. Heerlijke bosgeuren en stil. Op deze zondag weinig wandelaars en geen verkeersgeluid, feestje. Gemis aan zitplekjes, dat wel. Bijzonder dat dit landgoed toegankelijk is.
Door Bernadette en Simon

8 juni 2021   

foto
Reactie
Fredeshiem, met een inspiratiepad, is een mooie plek om te starten. Van de wandeling over een eeuwenoude buitenplaats, tevens Rijksmonument, heb ik enorm genoten. Dank aan de routemakers!
Door Frits Talsma

1 mei 2021   

foto
Reactie
Prachtige wandeling met indrukwekkende bomenlanen. Mooie doorkijkjes. Afwisselende natuur en heerlijk rustig. Nauwelijks auto's of fietsers. Eldorado voor de wandelaar. En de krentenbomen mooi in bloei.
Door Lenny en Hans Beumer

27 oktober 2019   

foto
Reactie
Mooie boswandeling, vrijwel geheel op onverharde paden. Dankzij de herfst veel kleur gezien! Helaas geen bankjes in de Heerlijkheid zelf (wel daarbuiten). Wel diverse terreinen en veel variëteit. Zeker aan te raden voor bosliefhebbers.
Door Aad van Dorp

14 maart 2018   

foto
Reactie
Dit is echt een route voor een fijn dagje wandelplezier. Met mooie bosgedeelten en heidegebieden, maar ook weidse uitzichten over de landgoederen. Kortom heel aansprekend en rustgevend. Van harte aanbevolen.
Door Piet Laan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"