Randje Achterhoek

wandelroute - 16 km

Deze wandeling aan de rand van de Achterhoek heeft van alles wat. Vanaf Gorssel loopt u door een overwegend weids gebied naar het dorp Eefde. U komt door ‘t Zand en het buurtschap Eesterhoek, een oud, kleinschalig cultuurlandschap met mooie doorkijkjes en vergezichten. In de bomen nestelen ooievaars.
Aan de andere kant van Eefde wandelt u langs de Eefse Beek en een stukje over de Gorsselse Hei. Daarna volgt een gebied met wat meer bos. Vlak voor het eind passeert u een vijver, waar u met een beetje geluk een ijsvogel kunt spotten.
Door het open karakter van de route leent deze zich het best voor een zonnige dag.

Praktische informatie

Bij Jansen & Jansen is een TOP.
Komt u met de bus, stap dan uit bij halte Kerkhof, net buiten Gorssel.

Na ongeveer 11km kunt u pauzeren bij restaurant De Zessprong.

Startpunt Randje Achterhoek

Bij Jansen & Jansen
Kwekerijweg 4
7213 AX Gorssel

coördinaten: N52.19860 E6.21448
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Kees Spee.

5 reacties

6 maart 2022   

foto
Reactie
Een mooie afwisselende route waar onderweg veel te zien is. Veel klepperende ooievaars en een ijsvogeltje gezien! Een iets andere route van Janneke maar zeker de moeite waard. Wij hebben genoten van de route en van het mooie weer.
Door Harry en Marian

4 maart 2022   

Reactie
Vandaag deze route gelopen. Wat een mooie en afwisselende route! Rustige landweggetjes, door bos en over hei en met een goed restaurant bij begin/eind. Maar de Gorsselse hei is momenteel in een ven veranderd: laarzen noodzakelijk daar!
Door Joke

20 mei 2021   

foto
Reactie
Heerlijk veel variatie op deze route. Villa’s met mooie landschappelijke tuinen. Bloemrijke velden. Veel vogels o.a. ooievaars, buizerds en zwaluwen. Jammer genoeg geen ijsvogel, wel een kikkerconcert. Volop genoten, de 4 sterren zijn dik verdiend!
Door Adri Jansen

12 mei 2021   

Reactie
Mooi rondje over paden die je zelf niet zo maar vindt als je de omgeving niet kent. Afwisselend en een uitermate duidelijke routebeschrijving. Dank aan de routemaker.
Door Jacqueline Ketel

31 januari 2021   

foto
Reactie
Een bijna windstille winterse wandeling en met het zonnetje erbij krijgt dit Randje Achterhoek een gouden randje! Niet gedacht er in dit gebied toch nog onbekende paden te bewandelen zijn, compliment voor de routemaker!
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"