Vier Dammen en Marken

47 km of 56 km

Startpunt

Parkeerterrein Marinapark
Pieterman 1
1131 RW Volendam

coördinaten: N52.49150 E5.06472

Introductie

Deze fietstocht leidt u door het open veenweidelandschap en het Purmerbos ten noorden van Amsterdam. In dit groene en waterrijke gebied liggen fraaie dorpjes waarvan er vier een naam hebben die eindigt op 'dam': Volendam, Edam, Uitdam en Monnickendam. Elk plaatsje heeft zijn eigen charme. Over fietspaden en rustige landwegen rijdt u langs sloten en vaarten en door het bos. U fietst op en langs de dijken. Via een 2km lange dijk toert u heen en weer tussen het vaste land en het folkloristische Marken met zijn glimmend groen geschilderde houten huisjes. Langs de Gouwzee keert u terug naar het startpunt bij Volendam.

Praktische informatie

Op het parkeerterrein Marinapark in Volendam is een gedeelte beschikbaar voor lang parkeren. Dit is gratis. Als u de Pieterman via de brug oprijdt volgt u de weg naar rechts. Iets verderop is aan aan de linkerkant het gratis parkeerterrein P Haven Zuid. Let op bij blauwe vakken mag u maar kort parkeren.

In de meeste dorpjes kunt u terecht bij een restaurant of café. Ook daarbuiten komt u op verschillende plaatsen horecagelegenheden tegen. Op de kaart staan een aantal iconen.
Hierbij wat informatie, klik op de links voor de exacte openingstijden.
Theetuin Overleek, Theetuin & Theeschenkerijk 't Einde en Mirror Paviljoen .

Als u de ingekorte versie fietst komt u niet door Marken.

Tip: neem een verrekijker mee. U fietst door een vogelrijk gebied.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Winnie Schats.

3 reacties

19 mei 2024   

foto
Reactie
Op 19 mei, met veel zon en ook wind fietsten we deze tocht langs veel mooie plaatsen en het water. Heerlijk, dat vonden veel buitenlandse toeristen ook. Daardoor was het erg druk op Marken en in Volendam. Broek in Waterland is ook erg mooi.
Door Ank de Graaff

9 juli 2022   

Reactie
Heerlijke route die het Hollandse landschap in al z'n variatie laat zien, water, weilanden, meer toeristische en juist hele rustige leuke dorpjes en zelfs een stukje bos.
Door Winnie

28 mei 2017   

foto
Reactie
Prachtige tocht door het laaggelegen Waterland en over het 'eiland' Marken. Kopje-duikelende futen, grutto's en kieviten. Koeien in de weilanden. Zeilen op het IJsselmeer. Kortom: een typisch Hollands landschap, onder een strakblauwe hemel. Mooi!
Door Janny en Paula van Rossen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"