Een Koninklijke Wandeling

wandelroute - 14 km

Deze Koninklijke Wandeling maakt voor een deel gebruik van de Wassenaarse landgoederenroute. Deze gaat door een aaneenschakeling van landgoederen en komt langs de 'mooiste woningen' van Nederland. Ondanks het drukbevolkte gebied wandelt u veel over onverharde paden in de natuur.
Langs De Horsten gaat u naar Wassenaar. Bent u onder de Rijksweg door, dan volgen de landgoederen en de woningen worden steeds groter. Weer terug onder de Rijksweg door komt u in De Horsten. Als u de moeite neemt om de trappen van de Seringenberg te beklimmen wordt u beloond met een prachtig uitzicht over het landgoed.

Praktische informatie

Als u met de auto naar Voorschoten gaat dan kunt u parkeren net na het tunneltje, daar zijn een paar parkeerplaatsen. Loop even verder op de weg, de hoek om tot bij de poort van De Horsten. Bent u met de fiets, dan kunt u die binnen de poort neerzetten. Eventueel kunt u ook parkeren bij de andere ingang van De Horsten aan de Papeweg in Voorschoten. Voor een plaats daar moet betaald worden €3 per keer. Een jaarkaart is ook mogelijk. Parkeerticket via De Horsten of via een QR-code ter plekke. Helaas, geen garantie op een parkeerplaats.
Check voor de openingstijden De Horsten.
U komt in De Horsten langs een alleraardigste horecagelegenheid Theepaviljoen de Horsten. Check de link voor de openingstijden. Het is de moeite waard om daar een pauze te houden.

Houdt u er rekening mee dat er modderige paden kunnen zijn na een regenperiode. Het traject bij punt 9 kan ook overwoekerd zijn door allerlei stekelige en branderige planten. Een lange broek is dan geen luxe.

Startpunt Een Koninklijke Wandeling

De Horsten ingang Voorschoten
Horst en Voordelaan
2254 Voorschoten

coördinaten: N52.11400 E4.41295
Met dank aan de routemaker(s) Kees Bakx en aan de controleur(s) Angeline Boef.

4 reacties

25 mei 2023   

Reactie
Mooie, afwisselende wandeling. In deze tijd van het jaar veel verschillende bloemen en bloeiende planten. Deze wandeling is vast ook heel mooi in de herfst.
Door Angeline

29 januari 2022   

foto
Reactie
Afwisselende wandeling door bos, parken en weilanden. Geen 5 sterren omdat er 3 km geasfalteerd fietspad in de route zit.
Door Bruun en Quirine Feijen

31 oktober 2019   

foto
Reactie
Op een zonnige herfstdag genoten van deze gevarieerde wandeling. Weides, bruggetjes, bospaden, een klimmetje naar een koepel en toch ben je in de Randstad. Om het fietspad te vermijden kun je ook kiezen voor het graspad dat er parallel aan loopt.
Door Joha van den Honert

31 oktober 2018   

foto
Reactie
Een heerlijke beschutte wandeling door parken. De bomen hadden nog niet de mooie herfstkleuren, maar toch zeker de moeite waard. Ik heb genoten en kan deze wandeling aanraden. Ida bedankt voor het organiseren.
Door Ank de Graaff

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"