IJsselvallei

17 km of 23 km

Startpunt

Parkeerterrein Nijendal
Molenweg 3
8121 PP Olst

coördinaten: N52.31640 E6.14677

Introductie

In de IJsselvallei is het heerlijk wandelen, dat zal blijken tijdens deze tocht tussen Deventer en Olst. U wandelt langs boerenland, door bos, langs nieuwe natuur en over de landgoederen Wijnbergen, Nieuw Rande en De Haere, met hier en daar statige buitenhuizen. Bij De Haere loopt u langs delen van de IJssellinie, een waterlinie die na de Tweede Wereldoorlog werd aangelegd om 'het Rode Leger' op afstand te kunnen houden.
Al met al een gevarieerde wandeling waarin u aan de droge kant van de IJsseldijk kunt kennismaken met de veelzijdigheid van Salland.

Praktische informatie

Voor wandelaars die de lange versie volgen, is de route ook bereikbaar vanaf station Olst. Zie aanlooproute op de kaart. De route is dan circa 3km langer.
De route is ook per bus bereikbaar (maar niet op zaterdag en zondag). Stap dan uit bij halte Olst, Puinweg 2 of bij de halte Centrum Diepenveen.

Bij het startpunt is geen horeca; wel onderweg.
Op Nieuw Rande kunt u terecht bij Hotel Gaia.
Kasteel de Haere is open op vrijdag, zaterdag en zondag.
In Boskamp kunt u terecht bij Café Ruimzicht. Raadpleeg de websites voor de actuele openingstijden.
Ook komt u langs Eetcafé Boskamp, geopend op donderdag en vrijdag vanaf 14 uur; zaterdag en zondag vanaf 12 uur.
Verder passeert u onderweg een rustpunt met zelfbediening en zijn er diverse bankjes en rustplekken.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Ton Kapinga.

8 reacties

12 maart 2022   

foto
Reactie
Met ontzetten veel genoegen deze veelzijdige route gelopen. Echt een aanrader. We hadden er bewolkt weer bij, maar de temperatuur was 12 - 15 graden. Het had al een tijdje niet geregend, dus geen last van slik of andere beperkende omstandigheden.
Door Henk van den Born

26 mei 2020   

foto
Reactie
Een aanrader, deze mooie afwisselende route.
Wij hebben de 23 km gelopen. Gaan we zeker nog eens vaker doen.
Door Herman en Els

7 mei 2020   

Reactie
Zeer mooie afwisselende route die langs vele mooie landhuizen gaat. Onderweg genoeg bankjes en picknicktafels om te genieten van de mooie natuur. Vergeet zeker niet het fototoestel mee te nemen en een verrekijker.
Door Jan Leenhouts

29 april 2020   

foto
Reactie
Mooie route. Mooie bossen, fraaie lanen, chique historische villa's, nieuwe natuur in wording en een hoofdstuk uit de Koude Oorlog. Het zou allemaal nog mooier worden als er ook zicht op de IJssel zou worden geboden. (We wandelden 23km.)
Door Annie en Ben van Lochem

13 april 2018   

Reactie
Op een prachtige voorjaarsdag met ontluikend groen was deze wandeling smullen geblazen! Ondanks dat de omgeving ons min of meer bekend was toch verrassende mooie tussendoor-paadjes.
Door Tineke Hirschler

14 februari 2017   

Reactie
Op deze mooie zonnige winterdag in februari de route gelopen en genoten van de prachtige omgeving van o.a. Diepenveen. De wandelpaden rond Oud Rande en Nieuw Rande waren heel erg mooi. De route kunnen wij dan ook zeker aanbevelen.
Door Wim en Willy

27 oktober 2016   

foto
Reactie
Een mooie kennismaking met het gebied boven Deventer. Zelfs op een bewolkte herfstdag is deze wandeling aan te bevelen, er is genoeg afwisseling onderweg en op veel plekken is het heerlijk rustig. Voldoende en leuke horeca onderweg!
Door Wimke

7 augustus 2016   

Reactie
Prachtige route. Salland op zijn mooist!
Door Bernard Holtrop

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"