De Groene Waard

17 km of 19 km

Startpunt

NS station Heerhugowaard
Handelsstraat 3
1704 AC Heerhugowaard

coördinaten: N52.67050 E4.82406

Introductie

Veel groen in de stad en de omgeving van Heerhugowaard? Tijdens deze wandeling zult u zien dat het waar is. U komt door oude en nieuwe natuur. Vanaf het stationsgebied, dat nog volop in ontwikkeling is, wandelt u door wijken met veel groen en water naar het relatief jonge bos, de Waarderhout. Daarna is het genieten van de rust en de ruimte van het polderlandschap in het Koggenland. Op het ruige graspad langs de ringvaart heeft u een schitterend uitzicht over de polder. Na het kleine recreatiegebied De Leijen keert u terug naar de Waarderhout. Daarna wandelt u door de 'groene' Recreatiewijk, de Heemradenwijk en de Schrijverswijk terug naar het station.

Praktische informatie

Er is een gratis P+R terrein.
Bij het station ligt Cafetaria de Snackerij, dagelijks geopend vanaf 10 uur. Ook is er een Kiosk. De Gouden Karper aan de rand van Rustenburg is dagelijks geopend vanaf 8 uur.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en Conny Vink en aan de controleur(s) Bart Bruins Slot.

4 reacties

2 februari 2023   

foto
Reactie
Nooit geweten dat achter mijn woning een route van de DMR is. Fraaie route in een afwisselend polderlandschap en moderne woonwijken en winkelcentra met veel groen. Leuk om eens mee te maken. Dank Mieke.
Door Bart Bruins Slot

14 september 2022   

foto
Reactie
Leuke wandeling door Heerhugowaard en omgeving. Van de stadse dreven via parkachtige landschappen naar het buitengebied en weer terug. Na bijna 10 jaar is het tijd om dit deel van Westfriesland weer eens te verkennen.
Door Wiebe de Bruin

4 mei 2015   

foto
Reactie
Een schaapskudde in Heerhugowaard, wie had dat gedacht? Ook: bollenvelden; bij iemand in de voortuin het nest van een wilde zwaan; op de dijk lopen tussen de lammetjes. En: bijzondere architectuur. Al met al een reuze leuke wandeling!
Door Hans en Mirjam

25 februari 2015   

foto
Reactie
Een boeiende en veelzijdige wandeling met veel interessante plekjes. Het moderne woon-en winkelcentrum, fraai opgezette parkgedeeltes, een verrassend bos, de Waarderhout, en daarbuiten het weidse polderland. Kortom het bewandelen meer dan waard.
Door Piet Laan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"