Strijpertje

wandelroute - 12 km

Geniet van de rust in het hart van De Kempen, het 'bruine Brabant' waar boeren vroeger een moeizaam bestaan hadden op de arme zandgronden. Vanaf het nostalgische kruidenierswinkeltje Coöp St. Jan wandelt u langs een zijriviertje van de Strijper AA naar het Leenderbos. De stadse wereld lijkt ver weg. Er wordt veel gefietst in deze omgeving, maar de wandelaar heeft het rijk hier vrijwel alleen. Het is heerlijk wandelen over de vele onverharde en halfverharde paden langs akkers, naaldbomen, loofbomen, af en toe een ven en heide. Denk eens aan de mannen die dit bos met de hand in de crisisjaren dertig van de vorige eeuw hebben aangeplant. Wat een monnikenwerk! Langs de boerderijen aan de Strijperstraat loopt u terug naar het startpunt.

Praktische informatie

U kunt op de parkeerplaats achter Coop St. Jan uw auto parkeren. Klik voor de juiste openingstijden van dit leuke nostalgische kruidenierswinkeltje op de link. U kunt er, buiten een gezellig babbeltje, onder andere ook terecht voor 'n bakje koffie en vers ijs. Er is een zithoekje voor de winkel.

Waarschuwing: omdat er in het Leenderbos steeds meer wilde zwijnen voorkomen is het erg belangrijk dat honden kort worden aangelijnd, zeker van januari t/m april wanneer de zwijnen jongen hebben.

Denk in het voorjaar en de zomer aan een insectenspray. Vooral ook in de groeimaanden mei, juni en juli is bedekte kleding erg raadzaam.

Startpunt Strijpertje

Coöp St. Jan
Strijperstraat 51
5595 GB Leende

coördinaten: N51.33259 E5.54188
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer, Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Rien de Schipper.

11 reacties

5 februari 2024   

foto
Reactie
Vandaag heerlijk gewandeld over deze gevarieerde prachtige route. Hier en daar door de natte stukken geploegd, maar dat kon de pret niet drukken. Het weer zat mee, wat wil je nog meer? Veel bankjes onderweg voor de rustmomentjes.
Door Riet Machielsen

28 januari 2024   

foto
Reactie
Mooie route, met als enig wat saaier stuk het deel door het naaldbos, ongeveer 2 km na de start in Leenderstrijp. Verder heel mooi met uitzichten over de velden, vennen en heide. De eerste 1,5 km waren nog wat nat, maar met goed schoeisel zeker te doen.
Door Kees

5 oktober 2023   

foto
Reactie
Leuke route voor een wandelpool. Mooie paden door bos en hei.
Door Rien de Schipper

5 oktober 2023   

foto
Reactie
Met de wandelpool de uitgebreidere versie van 't Strijpertje gewandeld. Wederom mooi en rustig met onverwachte momenten en tegenliggers ... dus ... honden aan de lijn. Een route mooi in alle jaargetijden, aanrader.
Door Wilma

21 juli 2023   

foto
Reactie
In ons mooie Brabant deze pool gelopen met Frans. Er komt veel voorbij. Overwegend stille route, waar de heide al begint te kleuren, kleine paadjes en ruime vergezichten. Genoeg bankjes om al dit fraais te aanschouwen. Hopelijk binnenkort weer eens.
Door Wilma

15 juni 2023   

foto
Reactie
Aan het begin een verrassend mooi paadje door de wei en langs de Strijper Aa. Verder een mooie bosroute met afwisseling van heide en vennen. Aanrader.
Door Rien de Schipper

15 juni 2023   

foto
Reactie
Vandaag samen met de routecontroleur deze route gewandeld en genoten van de in alle glorie herstelde Oude Strijper - Aa. Verder hadden we zicht op de Hasselsvennen en bezochten we even het Klein Hasselsven. Topdag.
Door franske

28 februari 2021   

foto
Reactie
Mooie, zonnige en stille wandeling met een heerlijke dennengeur en dat eind februari.
Door Marlies

20 juni 2019   

foto
Reactie
Een mooie afwisselende route met voor ons als hoogtepunten de prachtige veengebieden met veel vogels en insecten. Goed advies om rekening te houden met stekende insecten. Wij hebben erg van deze route genoten.
Door Marion en Fred

2 april 2017   

Reactie
Deze route is afwisselend en daardoor mooi om te lopen. In augustus, met de hei in bloei, zal het nog meer de moeite waard zijn om naar Leenderstrijp te gaan. Het dorpje is gezellig en bij het fietscafé is het goed toeven.
Door Nico en Corry

17 augustus 2016   

foto
Reactie
Genoten van een zeer mooie en gevarieerde wandeling. Nu de heide volop in bloei staat is het meer dan de moeite waard deze route te lopen.
Door Patrick

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"