Rond Westerbork

fietsroute - 44 km

Tijdens de fietstocht Rond Westerbork komt u langs Herinneringscentrum Kamp Westerbork, waar het dorp natuurlijk vaak meteen mee wordt geassocieerd. Als u tijd heeft is het interessant om daar een stop te maken en eventueel ook een rondleiding te volgen over deze historische plek waarvandaan zoveel mensen gedeporteerd zijn. Iets om nooit te vergeten.
Maar het is in het Hart van Drenthe ook een fijne omgeving om te fietsen over de vele fietspaden en de rustige landweggetjes. De route leidt u door de boswachterijen van Hooghalen en Grolloo. Natuurlijk met veel bos, maar er zijn ook heidevelden en vennen. Buiten de bossen komt u naast Westerbork ook door Zwiggelte en Elp waar veel rietgedekte boerderijen staan. In de buitengebieden van deze dorpen is veel ruimte, u kijkt uit over de enorme weiden en bouwlanden.

Praktische informatie

Naast het startpunt is een parkeerterrein waar u gratis lang kunt parkeren.
Horecagelegenheden vindt u in Westerbork en Elp.

Bekijk de website van Herinneringscentrum Kamp Westerbork voor informatie over het museum en een rondleiding. In het museum is een restaurant dat zonder entree kan worden bezocht.
Klik voor informatie over de geschiedenis van Kamp Westerbork op de link.
U komt op de route langs Uitkijktoren Holmers-Halkenbroek.

Op het terrein van voormalig Kamp Westerbork vindt u ook de Radiosterrenwacht. Langs het Melkwegpad staat informatie over ons zonnestelsel. De wandeling Kamp Westerbork komt erlangs.

Startpunt Rond Westerbork

Bert's Snackcorner
Burg. Gauthérie van Weezelplein 15
9431 AG Westerbork

coördinaten: N52.85070 E6.60613
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Marga Verhagen en Jan Verhagen.

2 reacties

15 juni 2021   

Reactie
Echt een hele mooie afwisselende fietstocht. Prachtige bossen, heidevlaktes en vennen. Zwiggelte is een stil dorpje met mooie boerderijen. Ook fiets je langs mooie velden en een stukje langs het Oranjekanaal. Voormalig kamp Westerbork bezocht.
Door Myriam

24 augustus 2019   

foto
Reactie
Veel natuur onderweg, tijdens een warme dag. De tocht is heel afwisselend en heeft naast de natuurlijke en culturele waarde ook een historische betekenis rondom Kamp Westerbork. De paden en wegen zijn goed te berijden en meestal zeer rustig.
Door Aad van Dorp

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"