Trekebeke

wandelroute - 9 km

Het natuurgebied Den Treek-Henschoten is het grootste aaneengesloten landgoed dat nog in particuliere handen is. Het landgoed kent een rijke flora en fauna. Belangwekkende soorten die voorkomen zijn zandhagedis, ringslang, boommarter en ree. Ook de orchidee is weer terug van weggeweest.
De niet al te lange maar wel zeer afwisselende wandeling voert u langs 't Vogelwater, het buurtschap Den Treek, de Rode Brug bij een stuw in de Heilgenbergerbeek en het Sterrenbos.

Praktische informatie

U kunt ook parkeren even verderop aan het einde van het geasfalteerde deel van de Waterlooweg. Daar is een parkeerplaatsje. In de week is er meestal wel een plekje. Het kan er in de weekenden druk zijn.

De wandeling is goed met het OV bereikbaar. Daarvoor stapt u even buiten Woudenberg uit bij de bushalte De Boom. Heen en terug naar de bus is een extra, maar mooi stukje van twee keer 1km.

Manege de Treekhoeve heeft sanitaire voorzieningen en er is meestal wel een bescheiden horeca.

Kort maar leuk. Maak eerst vast kennis met dit unieke natuurgebied: Den Treek-Henschoten.

Trekebeke is een uitbreiding van en loopt omgekeerd aan wandeling De Treke aan de Beke.

Startpunt Trekebeke

Manege De Treekhoeve
Waterlooweg 32
3832 RX Leusden

coördinaten: N52.11640 E5.36790
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Anne-Marie Blomesath.

7 reacties

17 februari 2024   

foto
Reactie
Water in overvloed, nu niet alleen het Vogelwater en de Grift maar op veel paden deed de route deze keer zijn naam eer aan: Treke'beke'. Genoten hebben we toch wel (!), maar het was een uitdaging om hem zonder natte voeten te lopen (niet gelukt).
Door Harm en Tiny

3 maart 2022   

foto
Reactie
Omgekeerd bekijk je deze route toch met andere ogen! Herkenbaar maar toch verrassend! Grote bonte specht, boomklever, dodaars, roodborstje en veel vinken!
Stralend blauwe lucht, prachtige heide, zelfs het lange stuk verveelt niet als je zoveel ziet!
Door Harm en Tiny

3 januari 2022   

foto
Reactie
Fijne wandeling door Den prachtige Treek! Zeker ook in de winter.
Door Ien Holman

19 september 2021   

foto
Reactie
Op een zonnige dag deze mooie route gelopen. Leuke eenmanspaadjes en afwisseling van bos en weiland. Het lange, rechte stuk vonden wij wat minder, maar in zijn geheel genomen is deze route een aanrader!
Door Ria en Yvonne

21 augustus 2021   

foto
Reactie
Wat een super mooie verrassende omgekeerde route, met paadjes voor wie die nog niet kent. Mogen jullie vaker doen met bekende routes.
We hebben genoten van de hagedissen die lagen te zonnen.
Dank aan de routemaker, heel goed beschreven. Hartelijke groet.
Door Hans en Els

1 augustus 2021   

foto
Reactie
Een leuke wandeling door een mooi wandelgebied. Onderweg hebben we drie reeën gespot. De wandeling iets verlengd door naar het landgoed Den Treek te lopen.
Door Saskia en Jan

29 juni 2021   

foto
Reactie
Een hele mooie wandelroute over het Landgoed Den Treek Henschoten. Dit gebied biedt de wandelaar meerdere prachtige doorkijkjes en veel bloeiende natuur. Een fijne korte wandeling die je zeker op je lijstje moet zetten.
Door Marion en Fred

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"