Rond de Hemelrijkse Waard

17 km

Startpunt

Stuw Teeffelsewetering
Pastoor van Weerdtstraat 16
5395 TH Teeffelen

coördinaten: N51.80250 E5.48604

Introductie

De Hemelrijkse Waard is een heringericht natuurgebied in een oude afgesneden arm van de Maas. Deze kanotocht gaat eerst over de zeer natuurrijke Teefelsewetering, waar zelfs beversporen zijn waar te nemen. Door een strak industriekanaal vaart u naar de licht stromende Maas. Via een lange beschutte nevengeul komt u op de afgesneden Maas arm. Leuk om nog even het natuurgebied de Waard te verkennen voordat u op een mooi zwemstrand deze route beëindigd.

Praktische informatie

Afladen doet u op de dijk bij de Pastoor van Weerdstraat bij de stuw. De auto kunt u op 450 meter zuidelijk van het startpunt bij de stuw parkeren op een parkeerplaats van 't zwemstrandje.
De tocht kan het hele jaar worden gevaren en heeft een overdraging.
Er is geen horeca onderweg.
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast en aan de controleur(s) Coby Nell.

1 reactie

9 september 2018   

foto
Reactie
Mooie gevarieerde kanotocht. Eerst door cultuurlandschap - even bukken onder drie lage bruggetjes - hierop volgt natuur tot de kanovereniging. Na wat peddelslagen over een kanaal volgt de brede Maasrivier die hier goed is te bevaren.
Door Coby Nell

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"