Wandelroute van het Jaar 2018

In 2018 werd Lopen bij Lemele door de Mooiste Routes verkozen tot Wandelroute van het Jaar. De wandeling gaat door de prachtige omgeving ten zuiden van Ommen. Het eerste deel van de tocht gaat over de Archemerberg en de Lemelerberg, met uitgestrekte heidevelden en ontelbaar veel jeneverbesstruiken. De route voert je langs de hoogste punten in de omgeving, dus regelmatig is het genieten van fraaie vergezichten.
In het tweede deel van de route wandel je via de Lemeler Esch en Landgoed Archem naar het stroomgebied van de Regge. Je komt over Landgoed Eerde, met hooilanden en mooie akkers, en door het buurtschap Eerde met enkele monumentale boerderijen.
De wandeling is 20 km, maar kan ingekort worden tot 12km. Deze variant komt niet bij de Regge en op Landgoed Eerde.

Ontdek deze route
De mogelijkheid om de routebeschrijving van deze wandelroute gratis te downloaden is inmiddels vervallen. Maar dat is geen probleem! Je kunt de route bestellen voor €2,50. Ga naar de route en klik op 'koop deze route'. Na betaling heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Volg ons
Geïnteresseerd in De Mooiste Routes? Schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.
Je kunt ons ook volgen op Facebook en/of Twitter.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

wIE ZIJN WIJ?

In 2014 stopte de website On Track. Honderden prachtige wandel-, fiets- en kanoroutes leken verloren te gaan. Routemakers sloegen de handen ineen en richtten een nieuwe website op: De Mooiste Routes. Meer weten? Lees hier verder!

word abonnee!

Als abonnee heb je voor € 13,50 een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes van Nederland. En voor slechts € 24,50 heb je al een tweejarig abonnement!

 

Ik word abonnee


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"