Wandelroute van het Jaar 2022

De Mooiste Routes heeft wandeling 6 Poelen bij Oude Willem van routemaker Aad van Dorp verkozen tot Wandelroute van het jaar 2022. De route voert je vanaf Wateren door een rustig deel van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Je wandelt door dichte en meer open bossen, over de hei, langs vennen en door het brongebied van de Vledder Aa en van de Tilgrup. Midden in het gebied ligt het buurtschap Oude Willem. Dit had tot voor kort overwegend een agrarische functie maar biedt nu steeds meer plaats voor nieuwe natuur. Zo wordt het steeds mooier!

Hoe kwam de verkiezing tot stand?

Voor de verkiezing waren vier wandelroutes genomineerd die in de periode september 2020 t/m augustus 2021 nieuw op de website waren verschenen. Van september tot in april zijn twaalf medewerkers van De Mooiste Routes op pad gegaan om de routes te jureren. Zij beoordeelden de routes op punten als rust en schoonheid, variatie en bijzonderheden die je bij blijven. De eindscores lagen erg dicht bij elkaar, maar er kan maar één winnaar zijn en dat werd 6 Poelen bij Oude Willem.

Over de routemaker
Routemaker Aad van Dorp maakte tot nu toe ruim 15 wandel- en fietsroutes, vooral in (de kop van) Overijssel, Drenthe, Friesland en Flevoland. Aad houdt routes waar je bijna geen mensen tegenkomt. Voor zijn routes zoekt hij naar stille en soms iets avontuurlijke paadjes. Dus als dit jou aanspreekt ben je bij Aad op het goede adres!

Ontdek deze route

Ga eropuit en ontdek deze schitterende tocht. Ben je geen abonnee? Geen probleem! T/m 31 juli 2022 kun je de wandelroute gratis downloaden met de toegangscode WJR2022.

Volg ons

Geïnteresseerd in De Mooiste Routes? Schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.
Je kunt ons ook volgen op Facebook en/of Twitter.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

word abonnee!

Als abonnee heb je voor € 13,50 een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes van Nederland. En voor slechts € 24,50 heb je al een tweejarig abonnement!
Ik word abonnee
Of: koop deze route voor € 2,50.

WIE ZIJN WIJ?

De Mooiste Routes is een club met zo'n 160 enthousiaste routemakers en controleurs die met veel passie routes maken en onderhouden in Nederland. Meer weten? Lees hier verder!


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"