Wandelroute van het Jaar

De Mooiste Routes heeft Woest Aantrekkelijk van routemaker Wiebe de Bruin verkozen tot Wandelroute van het Jaar 2023. De route voert je vanaf Groet door stille naaldbossen, mooie duinvalleien en over het hoogste duin van Nederland. Ook kom je bij de zee. De vele klimmetjes maken het een pittige tocht, maar hij is werkelijk wonderschoon.

Hoe kwam de verkiezing tot stand?
Voor de verkiezing waren drie wandelroutes genomineerd die in de periode september 2021 t/m augustus 2022 nieuw op de website waren verschenen. Vanaf september gingen de juryleden op pad om de routes te beoordelen. Zij keken naar punten als rust en schoonheid, variatie en bijzonderheden die je bij blijven. De eindscores lagen dicht bij elkaar, maar er kan maar één winnaar zijn en dat is Woest Aantrekkelijk.

Over de routemaker
Routemaker Wiebe de Bruin maakte al meer dan 70 wandelroutes, vooral in Noord-Holland, Friesland en Gelderland. De tochten zijn behoorlijk uiteenlopend van karakter. Ze gaan dwars door boerenland en over eeuwenoude dijkjes; over verscholen eenmanspaadjes in de duinen, struinpaadjes door veenweidegebieden of nat laagveen met moerasbos. Ook zijn er stadswandelingen. Variatie volop dus!

Eropuit met de winnende route
Ga eropuit en ontdek de winnende route. Ben je geen abonnee? Geen probleem! T/m 31 augustus 2023 kun je de wandelroute gratis downloaden met de toegangscode WJR2023.

Volg ons
Geïnteresseerd in De Mooiste Routes? Schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.
Je kunt ons ook volgen op Facebook en/of Twitter.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

word abonnee!

Als abonnee heb je voor € 13,50 een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes van Nederland. En voor slechts € 24,50 heb je al een tweejarig abonnement!
Ik word abonnee
Of: koop deze route voor € 2,50.

WIE ZIJN WIJ?

De Mooiste Routes is een club met zo'n 160 enthousiaste routemakers en controleurs die met veel passie routes maken en onderhouden in Nederland. Meer weten? Lees hier verder!


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"