Wandelroute van het Jaar

De Mooiste Routes heeft Van Bekendelle tot Buskersbos verkozen tot Wandelroute van het Jaar 2024. Deze wandeling, gemaakt door Jan en Willy ter Haar, voert je bij Winterswijk van Bekendelle naar Buskersbos, twee prachtige natuurgebieden. Er tussenin liggen drie kleine landgoederen, Keunenhuis, Kreil en Den Schooten. Je wandelt door een fraai coulisselandschap met her en der mooie boerderijen in het groen. Onderweg zie je hoe het riviertje de Boven Slinge nog zijn eigen weg gaat en sierlijk door het landschap slingert. Ook kom je langs twee prachtig gerestaureerde watermolens.

Hoe kwam de verkiezing tot stand?
Voor de verkiezing waren drie wandelroutes genomineerd die in de periode september 2022 t/m augustus 2023 nieuw op de website waren verschenen. Vanaf september gingen de juryleden op pad om de routes te beoordelen. Zij keken naar punten als rust en schoonheid, variatie en bijzonderheden die je bij blijven. De eindscores lagen dicht bij elkaar, maar er kan maar één winnaar zijn en dat is Van Bekendelle tot Buskersbos!

Over de routemakers
De routemakers Jan en Willy ter Haar zijn al vele jaren in touw voor De Mooiste Routes. In de loop van de tijd maakten ze 17 wandelroutes en 18 fietsroutes, vooral in de omgeving van Winterswijk, de streek waar ze wonen en die ze op hun duimpje kennen. Jan en Willy houden van routes langs water, bosranden en door glooiend landschap. Ook een uitstapje over de grens is leuk. Dus dat vind je in hun routes terug.

Eropuit met de winnende route
Ga eropuit en ontdek de winnende route. Ben je geen abonnee? Geen probleem! Van Bekendelle tot Buskersbos is t/m 31 augustus gratis te downloaden, je hoeft niet in te loggen! Klik op de routenaam en download de route.

watermolen Den Helder

Volg ons
Geïnteresseerd in De Mooiste Routes? Schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.
Je kunt ons ook volgen op Facebook.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

word abonnee!

Als abonnee heb je voor € 13,50 een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes van Nederland. En voor slechts € 24,50 heb je al een tweejarig abonnement!
Ik word abonnee
Of: koop deze route voor € 2,50.

WIE ZIJN WIJ?

De Mooiste Routes is een club met zo'n 160 enthousiaste routemakers en controleurs die met veel passie routes maken en onderhouden in Nederland. Meer weten? Lees hier verder!


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"