De Mooiste van Angela

Angela Roovers heeft diverse prachtige wandelroutes ontwikkeld voor onze website, met name in Zuidwest-Brabant. Hoe is dat zo gekomen en van wat voor wandelingen houdt Angela zelf? We vroegen het haar.

Hoe kwam het zo dat je routemaker werd?
Ik ben ooit begonnen met één route te maken en dan wordt het een soort verslaving. Je blijft speuren naar nieuwe paden en mogelijkheden. Maar je kunt niet bezig blijven zonder te veel te overlappen of routes ver van huis te maken. Dat is echter niet handig voor mij want in tegenstelling tot het gros van de medewerkers van Mooiste Routes, ben ik nog aan het werk. Dat betekent efficiënt te werk gaan. Verder heb ik het voordeel een zeer goed richtinggevoel te hebben en kaartlezen erg leuk te vinden. Mijn familie geeft me soms te bijnaam "Tom", afkorting voor TomTom :-).

Van wat voor routes houd jij?
Een goede route gaat voor mij langs de mooiste stukjes, dat betekent dat ik, nadat ik op onderzoek ben gegaan welke paden het mooist zijn, thuis aan de slag ga om de route aan elkaar te breien. Dat resulteert in routes die er op de kaart enorm grillig kunnen uitzien, kijk maar eens naar de route Bossen en Beken van de Baronie. De leukste routes vind ik die met een horecastop in het midden. Vandaar dat ik bij het maken van een nieuwe route eerst de horeca in een gebied uitgezocht heb en daaromheen een route ben gaan maken. Een startpunt is veel makkelijker te vinden. En alhoewel in het systeem niet altijd even handig hou ik ervan aparte namen voor routes te verzinnen.

Heb je nog wel tijd voor andere dingen?
Sinds een paar jaar ben ik ook regiocoördinator. Leuk om contact te hebben en houden met een aantal medewerkers en nieuwe mensen enthousiast te maken. Mijn streven was om ook Zeeland weer op de kaart te zetten. Met maar één medewerker en een handvol routes was het aanbod wat karig. Na op zoveel mogelijk manieren medewerkers te hebben gezocht, begint dat zijn vruchten af te werpen. We hebben nu vier Zeeuwse medewerkers en er komen ook steeds nieuwe routes bij.

De mooiste van Angela
Dan zijn we nu natuurlijk nieuwsgierig naar de mooiste routes van Angela. Hier komen ze!

Wandelroute   Plaats   PR
  KM
Rond Oostkapelle   Oostkapelle   ZL   12/18
Strijbeekse Heide   Strijbeek   NB   10/16
Pannenhoef & Pannehûske   Sprundel   NB   15/22

Geen keuze kunnen maken? Kijk verder op de routepagina.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

word abonnee!

Voor maar € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes van Nederland!

Ik word abonnee


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"