De Haven Uit

wandelroute - 11 km

De Haven Uit is een aantrekkelijke rondwandeling vanaf de oude Haven in Hilversum door het land van Dudok en van de media. Langs een fraai, groen wandelpad verlaat u Hilversum om door het Corversbos en landgoed Gooilust te zwerven. De terugweg door Hilversum is een prachtig natuurpad.

Praktische informatie

Komt u met de auto? U kunt helaas alleen betaald parkeren (€1.60 per uur) langs de Taludweg, de Bosdrift en de Hilvertsweg die aan het begin van de tocht bijeenkomen.
Komt u liever met de trein? Met buslijn 104 (drie keer per uur) rijdt u naar de Neuweg, halte Violenstraat. Vanaf het station kunt u ook lopend (1,5km) het startpunt bereiken. De aanlooproutes vanaf halte Violenstraat en station vindt u bovenaan de routebeschrijving.
De horeca bij het startpunt Restaurant Parc is vanaf 11uur geopend. Kort voor het einde van de tocht is bar/eetcafé De Kaars vanaf 16 uur geopend op ma t/m do en vanaf 12 uur op vr t/m zo.
In het laatste deel van de wandeling kunt u via een kleine omweg ook het Pinetum Blijdenstein (entree € 2.50) en de Botanische Tuin Dr.Costerus (dagelijks vrij toegankelijkl) bezoeken.

Startpunt De Haven Uit

Parkeerstrook Taludweg
Taludweg 13 e.v.
1215 AA Hilversum

coördinaten: N52.21907 E5.16697
Met dank aan de routemaker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Marcel Steen.

9 reacties

7 juni 2020   

foto
Reactie
Wederom genieten met een grote G. Wat een mooie afwisselende wandeling met paadjes dwars door de bloeiende rododendrons.
Tip: je kan gratis parkeren aan de Nieuwe Havenweg op 5 minuten lopen naar de ingang van Het Corversbos. Dank je wel routemaker.
Door Hans en Els

8 februari 2020   

foto
Reactie
Gelopen vanaf CS Hilversum, mooie wandeling met veel afwisseling, water, mooie landgoederen, bos, monumentale bomen en nog veel meer. Met dank aan de poolleider Mirjam. Aanrader!
Door EvertJan

12 december 2019   

foto
Reactie
Na vier jaar weer gelopen en weer mooi. Ook al bloeien de rododendrons niet.
Door Hans Doorenbosch

5 oktober 2019   

Reactie
Mooie wandeling in herfstsfeer!!
Door Bee en Suus

25 maart 2017   

foto
Reactie
Mooie groene route door randstedelijk gebied. Vooral Gooilust is de moeite waard.
Door Ien Holman

13 juli 2016   

foto
Reactie
De route in 2 keer gedaan, linksom en rechtsom, vanaf punt 2. Prachtige educatieve bomenroutes, Corversbos/Gooilust en stadswandeling met Pinetum, heemtuin en stadsparken. Mooie stad. Twee plezierige dagen. Ook fort Kijkuit bezocht nabij Kortenhoef.
Door Liesbeth en Freek

29 oktober 2015   

foto
Reactie
Dit is en blijft een mooie route die ook na bladval in de herfst goed te volgen is. Tip: start op het station. Achteraf is het dan o.a. gezellig winkelen!
Door Mirjam

20 oktober 2015   

Reactie
Mooie route!
Door Joop de Vos

10 mei 2015   

foto
Reactie
Het was verrassend vanaf de "haven" in Hilversum een wandeltocht te maken, waar bij het begin/eindpunt een heerlijk terras is!
Mooie wandeling; dank Jeen!
Door Nicky Baarveld

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"