Bentwoud Oost

wandelroute - 10 km

U maakt een wandeling door het oudste deel van het Bentwoud, een relatief nieuw natuur- en recreatiegebied tussen Zoetermeer en Boskoop. Met meer dan 800 hectare is het Bentwoud het grootste aaneengesloten natuurgebied in de Randstad. Op de voormalige akkers ontwikkelt zich een gevarieerd landschap. Bos, struiken, grasland vol bloemen, moerassen en open ruimten wisselen elkaar af. Veel sloten in het gebied hebben een natuurvriendelijke oever wat verschillende vogels, vissen, insecten en planten aantrekt. In het hele gebied mag je vrij struinen. Midden in het Bentwoud ligt de Golfbaan Bentwoud. De golfbaan heeft de status van landgoed en is daarom ook opengesteld voor wandelaars.

Praktische informatie

U kunt de auto gratis parkeren op het parkeerterrein van het golfterrein. Op een losloopgebied na, zijn honden aangelijnd overal welkom.

Bij de start vindt u restaurant Roest. Dagelijks geopend van 8 uur tot 22 uur. Onderweg is geen horeca.

De wandeling gaat grotendeels over onverharde paden, graspaden en struinpaadjes. U mag overal van de paden afwijken. In natte periodes kan het gebied erg drassig zijn, goed waterdicht schoeisel is aan te bevelen. Waar mogelijk is een alternatief aangegeven. De route is dan ongeveer 1km korter. De officiële graspaden worden 1 maal per jaar gemaaid (medio augustus). Dit zorgt ervoor dat de paden het hele jaar begaanbaar blijven, maar in de vroege zomer kan de begroeiing daar toch hoog zijn.

Bentwoud Oost vormt samen met Bentwoud West de lange wandeling Rust Roest.

Startpunt Bentwoud Oost

P Golfterrein Bentwoud
Boslaan 3
2731 LA Benthuizen

coördinaten: N52.07410 E4.56984
Met dank aan de routemaker(s) Joha van den Honert en aan de controleur(s) Rob Gaillard.

5 reacties

10 november 2022   

foto
Reactie
Fijne wandeling door een jong gebied, heerlijk polderlandschap.
Door Josephine

24 december 2021   

Reactie
Leuke route door dit nieuwe gebied. Het is allemaal nog nieuw, maar de route is zo uitgezet dat van alle afwisseling gebruik is gemaakt. Zo loop je van vergezicht naar dichtbegroeid bos. De bossen zullen snel hoger en nog mooier worden.
Door Rob

22 september 2021   

Reactie
Na Bentwoud West wilden wij natuurlijk ook Bentwoud Oost ontdekken. Een heel ander gebied, maar wel bijzonder met vergezichten en struinen via een laarzenpad. Veel reigers, fazanten en roofvogels gezien. Daarna genoten van een vega-lunch bij Roest.
Door Jantien en Michel

22 september 2021   

Reactie
Aparte route door jong natuurgebied.
Door Tamara

12 september 2021   

foto
Reactie
We liepen na Bentwoud West, nu ook Bentwoud Oost. Leuk om in je eigen omgeving (we wonen in Zoetermeer) nieuwe wandelmogelijkheden te ontdekken. Via laarzenpaden en grasdijken zie je het landschap heel anders dan op de fiets. Hulde voor de routemaker!
Door Renée Kramer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"