Sallandse Topper

98 km of 106 km

Startpunt

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
Grotestraat 281
7441 GS Nijverdal

coördinaten: N52.36580 E6.44341

Introductie

Tijdens deze tweedaagse fietstocht kunt u uitgebreid kennismaken met Salland. Het is heerlijk fietsen door dit gevarieerde gebied. U klimt dwars over de heide naar het hoogste punt van de Sallandse Heuvelrug. Dit is een pittig stuk, maar u wordt beloond met prachtige vergezichten. Daarna toert u kilometers lang door het mooie Reggedal. Aan het eind van de eerste dag, die 47km lang is, komt u langs de Canadese Begraafplaats Holten, een stukje Canada op de Holterberg. Een plek om bij stil te staan.
Op de tweede dag (59 of 51km) fietst u na een bosrijk gedeelte door een wat vlakker landschap. Maar er moet ook af en toe geklommen worden. Vanaf de Luttenberg heeft u mooi zicht over het uitgestrekte landschap dat er uitziet als een groene lappendeken. Ook op deze dag toert u weer langs de Regge, waar het lekker vlak is. Daarna is het sightseeing door Hellendoorn en na het dorp volgt een pittig stukje om de Hellendoornse berg te bereiken. Nog een licht klimmetje en u bent terug bij het Buitencentrum.

Praktische informatie

Het startpunt is goed te bereiken vanaf NS station Nijverdal.
Op de website van Buitencentrum Sallandse Heuvelrug vindt u informatie over het gebied. Er is een horecagelegenheid in het Buitencentrum.
Op de route passeert u verschillende horecagelegenheden: Herberg De Pas is dagelijks geopend vanaf 9.30 uur. Op dag 2 komt u langs Bistro de Oale Ste, Hotel-Restaurant Sallandse Heuvelrug en Restaurant Hancate 2.0. Kijk op de websites voor de openingstijden.
In Rijssen kunt u het Rijssens Museum bezoeken en het Internationaal Brandweermuseum.
Op de website Visit Hellendoorn vindt u diverse informatie.

De overnachting in Holten moet u zelf regelen. Een tip is: Hotel Hoog Holten.

Deze tweedaagse fietstocht is een combinatie van de dagtochten:
Panorama Salland - deze route maakt geheel gebruik van fietsknooppunten - en Ritje rond Rijssen - hierbij wordt voor een groot deel gebruik gemaakt van fietsknooppunten.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en Mieke Timmer en aan de controleur(s) Lenny Beumer en Hans Beumer.

2 reacties

22 september 2021   

foto
Reactie
Gisteren en vandaag deze schitterende afwisselende route gefietst vanaf een camping. Beide dagen absoluut de moeite waard. Veel koeien gezien die niet allemaal uit het landschap moeten verdwijnen. Dat zou jammer zijn. Foto: panorama Salland.
Door Lenny en Hans Beumer

10 september 2020   

foto
Reactie
Dag 1 was geweldig. Dag 2 ietsie minder. Wat een prachtige bloeiende heide en mooie fietspaden. Af en toe een klimmetje. Geen probleem voor onze fietsjes.
Dank voor het onderhouden van de prachtige route.
Door Gerhard

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"