Munnikedevel

wandelroute - 14 km

De rondwandeling Munnikedevel voert u langs onverwacht groene plekjes in Zwijndrecht en laat u kennismaken met het riviertje de Devel en zijn vele watervogels. Het arboretum Munnikepark is een oase van rust met een landelijke sfeer met overal groen en veel bankjes, bruggetjes en fonteinen.
In het nog jonge natuurgebied Develbos is het plezierig wandelen. Er worden veel soorten watervogels waargenomen en de kans dat u konijnen ziet is zeker niet denkbeeldig. Kortom: dit had u van Zwijndrecht niet verwacht.

Praktische informatie

De route begint en eindigt bij NS station Zwijndrecht. Wilt u met de auto komen, maak dan gebruik van een van de twee parkeerplaatsen aan de zuidzijde (een van de twee is gratis) of bij drukte op werkdagen op een van de twee gratis parkeerplaatsen op Scheepsmakerij. Als de eerste vol is, rijd dan rechtdoor naar de parkeerplaats bij het water. De slagboom gaat automatisch en gratis omhoog, zowel bij in- als bij uitrijden.

Parkeren is ook mogelijk op parkeerplaats Develbos aan Munnikensteeg. Parkeert u daar dan kunt u bij het BP-station onder andere koffie en broodjes verkrijgen. Na zo'n 4km komt u bij de lunchgelegenheden bij het station. Parkeren kan ook bij het Arboretum Develpad 169, 3335 AR Zwijndrecht. In dat geval bent u na circa 10km bij het station.

Op het station is een Kiosk van ma t/m vrij geopend tot 14 uur.
Tegenover het station vindt u Lunchroom Pranzo. Geopend: ma en vr 9-14.30 uur, di, wo, do 9-16 uur.
Aan de Develsingel ligt Restaurant De Beren; geopend vanaf 16 uur.

Omdat sommige delen van de route modderig kunnen zijn, is stevig waterdicht schoeisel aan te bevelen.

Startpunt Munnikedevel

NS station Zwijndrecht, Zuidzijde
Westelijke Parallelweg 50
3331 EW Zwijndrecht

coördinaten: N51.81510 E4.64079
Met dank aan de routemaker(s) Kick Bergsma en aan de controleur(s) Anne de Wit.

4 reacties

22 april 2024   

Reactie
Aardige parken, jammer dat er veel bebouwing is. Het Arboretum is de moeite waard. Het Develbos is door de vele regen van de laatste tijd op veel plaatsen nauwelijks begaanbaar en een gedeelte van de route staat onder water.
Door Anne

17 september 2021   

Reactie
Route ligt in stedelijk gebied, maar toch verrassend veel 'groene' omgeving. Leuk thema is het steeds weer terugkerende riviertje Devel.
Door Jan-Willem

16 mei 2020   

Reactie
Een wandeling die niet echt bijzonder is. Je wandelt rond en in Zwijndrecht.
Als je hem gaat lopen trek een lange broek aan want er staan brandnetels en bereklauw op de route. (Bij ons was een stukje nog niet gemaaid.)
Door Adrianne Brinkman

3 augustus 2019   

Reactie
Leuke, afwisselende wandeling.
Door Angeline

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"