Van Velp naar Dieren

9 km of 18 km

Startpunt

NS station Velp
Stationsplein
6881 WC Velp

coördinaten: N51.99524 E5.98117

Introductie

Een afwisselende lijnwandeling van station Velp naar station Dieren. Het is stevig klimmen en dalen in het Nationale Park Veluwezoom. U ontdekt de Posbank, de landgoederen Beekhuizen, Heuven, Rhederoord, Middachten en passeert kasteel Biljoen, Landhuis Rhederoord en kasteel Middachten. Bovendien komt u door het oude dorpje Ellecom en door Oud Dieren. Veluwezoom is letterlijk een 'zoom' wandeling: u loopt op de grens tussen bos en wei, met veel cultuur.

Praktische informatie

Let op: dit is een één richting wandeling, dus vanaf station Dieren moet u terug met trein of bus.

Het startpunt is natuurlijk bereikbaar per trein. Parkeerplaats is er in de buurt van het station voldoende. Halverwege de route is er horeca bij Brasserie Veluwezoom, Aan het eind van de wandeling kunt u iets drinken bij de Oranjerie.
Kiest u voor de inkorting, dan komt u alleen langs kasteel Biljoen. Na het bezoekerscentrum wandelt u naar NS station Rheden.

Natuurlijk kunt u de wandeling ook in twee etappes doen: een van 9 km en een van 11 km.
Dit is dag 2 van de tweedaagse wandeling Tussen Dieren en Velp.
Dag 1 van deze meerdaagse is Van Dieren naar Velp.
Met dank aan de routemaker(s) Henk Kreeft en aan de controleur(s) Evert Jan Verburg.

7 reacties

10 januari 2023   

foto
Reactie
Heerlijke wandeling, veel afwisseling, mooie bossen en pittige klimmetjes. Veel vogels en sporen van zwijnen. Genoten van de beuken bij de landgoederen Biljoen, Rheederoord en Middachter. Ga hem lopen!
Door Evert Jan

17 juni 2021   

Reactie
Persoonlijk vind ik de Veluwezoom een fijn gebied om te wandelen, door de variatie in landschappen en ondergrond. Dankzij de route tussen 2 stations kun je een lijnwandeling maken.
Door Ad van Heuven

7 mei 2017   

foto
Reactie
Mooie afwisselende lijnwandeling met soms leuke klimmetjes. Er zitten wat meer overgangen in dan bij een rondje, want er moet van stad naar stad gelopen worden. Maar: fraaie paden en plekken!
Door Rob

15 april 2017   

foto
Reactie
Een aanrader! Zeker in deze lentetijd met al zijn frisse groen. Nog nooit zoveel bloeiende Pinksterbloemen bij elkaar gezien als in de weilanden bij kasteel Biljoen en Middachten. Een prachtige tocht, maar wel een kuitenbijtertje.
Door Annie en Ben van Lochem

30 november 2016   

foto
Reactie
Lekker wandelen van Velp naar Dieren, met z’n tweeën, dus niet met z’n vieren. Het was veel klimmen en dalen, konden we mooi onze conditie mee ophalen. Op een lekkere winterse dag, dat zag je aan de vijvers waar ijs op lag.
Door Sint en Piet

29 oktober 2016   

Reactie
Een heerlijke wandeling door indrukwekkende bossen met fraaie beukenlanen. Prachtige doorkijkjes over het omliggende land. En op een zonnige herfstdag is het helemaal genieten. Een echte aanrader!
Door Loes en Theo van den Dool

10 mei 2016   

foto
Reactie
Mede door de hoogteverschillen is dit een aantrekkelijke lijnwandeling. Het was rustig onderweg, dus ontmoetingen met ’n wild zwijn, enkele reeën en een hazelworm. De gaspeldoorn stond overal nog in volle bloei. Leuke horeca op het juiste moment.
Door Wimke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"