Tussen Dieren en Velp

35 km

Startpunt

NS station Dieren
Stationsplein 5
6953 AA Dieren

coördinaten: N52.04470 E6.10315

Introductie

Twee dagen om kennis te maken met de mooiste en interessanste plekjes van de Veluwezoom. U kunt genieten van het schitterende, gevarieerde landschap en van de kastelen en landgoederen in dit gebied en niet te vergeten van Nederlands mooiste heidegebied de Posbank. De route is een combinatie van twee lijnwandelingen van De Mooiste Routes.
Let op: bent u geen abonnee en wilt u deze meerdaagse aanschaffen, bestel dan de twee dagtochten!.

Dag 1 de wandeling Van Dieren naar Velp – 17km
Deze dag wandelt u van station Dieren naar station Velp door het bos- en heidelandschap van het Nationale Park de Veluwezoom. U komt door het sterrenbos van Hof te Dieren en door de Middachterbossen naar de Carolinahoeve, een heerlijke pleisterplaats midden in het bos. Vandaar gaat u over de Rouwenberg naar de Posbank. Over dit prachtige heidegebied daalt en klimt u naar de Kraaienberg. Langs de Beekhuizensebeek en kasteel Biljoen komt u bij station Velp.

Dag 2 de wandeling Van Velp naar Dieren - 18km
Dit is de dag van de Veluwezoom met de nadruk op zoom. U wandelt op de grens tussen bos en wei, met veel cultuur, van station Velp naar station Dieren. Het is stevig klimmen en dalen in het Nationale Park Veluwezoom. U ontdekt de Posbank, de landgoederen Beekhuizen, Heuven, Rhederoord, Middachten en passeert kasteel Biljoen, Landhuis Rhederoord en kasteel Middachten. Bovendien komt u door het oude dorpje Ellecom en door Oud Dieren.

Praktische informatie

Deze wandeling begint en eindigt bij NS station Dieren.
Het routekaartje bij deze tweedaagse Tussen Velp en Dieren geeft u een beeld van de trajecten. Download de introductie met praktische informatie, de routebeschrijving, de routekaartjes en eventueel de GPS bestanden van beide dagen via de links hierboven.

In Velp zijn diverse B&B’s. Op internet kunt u die makkelijk zelf vinden. Langs de route is ongeveer 3,5 km voor het eindpunt het Boutique Hotel Beekhuizen. Die 3,5 km moet u dan de volgende dag extra lopen.
Mocht u de volgorde van de twee wandeldagen willen verwisselen dan is een overnachting in een B&B in Dieren mogelijk of in het Landgoed Hotel Avegoor in Ellecom. De route loopt langs de achterzijde van dit hotel. Het is 3km voor het eindpunt gelegen. Deze 3km moet u dan de volgende dag extra lopen.
Met dank aan de routemaker(s) Henk Kreeft en aan de controleur(s) Evert Jan Verburg.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"