Bij de Bosbaan

wandelroute - 14 km

Het grote, aangelegde Amsterdamse Bos is natuurlijk bij veel mensen bekend. Vooral in de weekenden is het een druk bezocht recreatiegebied met bos, glooiende grasvelden, bochtige waterpartijen en ... de Bosbaan. De route leidt u door een groot deel van het bos en langs de roeibaan. Maar deze wandeling biedt veel meer. Zo vlak bij de grote stad liggen twee schilderachtige heemparken, het langgerekte Dr. Jac. P. Thijssepark en zijn grote broer De Braak. Beide parken zijn rijksmonumenten en een lust voor het oog. Vlak bij de Bosbaan kunt naar het Nationaal Dachau Monument lopen.
Ook polder Meerzicht is de moeite waard, in het voorjaar kunt u in dit veenweidelandschap genieten van de bloemen en de weidevogels. Het grenst aan de Nieuwe Meer en het bos.

Praktische informatie

De route is per bus te bereiken, bushalte Van Nijenrodeweg/Amstelveenseweg, Amstelveen. U begint de wandeling dan bij Grand Café de Bosbaan.
P Emmakade wordt al snel aangegeven als u op Nieuwe Kalfjeslaan rijdt. Gewoon doorrijden, u komt er vanzelf.

Grand Café de Bosbaan is dagelijks geopend vanaf 9 uur.
Bij Boerderij Meerzicht kunt u van di t/m zo vanaf 10 uur terecht.
De Amsterdamse Manege heeft een prachtig terras aan het water (klik op de link voor de openingstijden).
Klik hier voor informatie over het Nationaal Dachau Monument.

Er kan last zijn van het geluid van vliegverkeer. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. Als een start- of landingsroute van Schiphol gebruikt wordt die over het bos gaat, vliegen de vliegtuigen soms laag over. Bij westen- en zuidwestenwind is dit regelmatig het geval.

Startpunt Bij de Bosbaan

P Emmakade
Nieuwe Kalfjeslaan
1182 AA Amstelveen

coördinaten: N52.31800 E4.84203
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Ellen Koppendraaier en Ruud Koppendraaier.

4 reacties

7 februari 2022   

foto
Reactie
Mooie wandeling! Ik ken het Bos redelijk, maar vooral rond Het Nieuwe Meer. Leuk om verder te dwalen en bij 2 prachtige parken in Amstelveen uit te komen. Een pril speenkruidbloempje, velden vol sneeuwklokjes en de eerste krokussen - voorjaar!
Door Janny van Rossen

21 mei 2020   

foto
Reactie
Het was een prachtige dag, Schiphol lag stil en dus hebben we deze wandeling gelopen. De parken zijn geweldig met een grote verscheidenheid aan stinsenplanten. Het bos wordt steeds mooier. We hebben genoten.
Door Hubert en Michel

30 maart 2018   

foto
Reactie
Verrassend groene en waterrijke wandeling in stedelijk gebied. Beslist de moeite waard om het Amsterdamse Bos en de beide natuurparkjes te verkennen. Hou je niet van vliegtuiggeluid, let dan op de geschikte windrichting als vermeld in de intro.
Door Wiebe de Bruin

6 maart 2018   

foto
Reactie
Zo dicht bij de stad zo’n overdaad aan natuur om je heen daar blijft een mens zich over verbazen. Straks een groene oase, nu nog met veel doorkijkjes. Voorjaarsbloeiers in het Thijssepark en een prachtig tweekleurig perk met winterheide in de Braak.
Door Mirjam

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"