Over oude Veluwse Paden

wandelroute - 41 km of 45 km

Tijdens deze tweedaagse wandeling komt u langs de mooiste plekjes in de driehoek Velp-Dieren-Loenen en kunt u genieten van het schitterende, gevarieerde landschap van de Veluwezoom. De route is een combinatie van twee lijnwandelingen van De Mooiste Routes.
Let op: bent u geen abonnee en wilt u deze meerdaagse aanschaffen, bestel dan de twee dagtochten!

Dag 1 de wandeling Op weg naar Loenen - 21km
Kort na de start bij station Velp komt u langs kasteel Biljoen en het daarbij behorende park Beekhuizen. U volgt de loop van de Beekhuizerbeek naar de oorsprong en wandelt dan door de bossen en over grote (hier en daar vergraste) heidevelden. Door de Imbosch gaat het richting Loenermark. U passeert de grote schaapskooi met Veluwse heideschapen en komt uit in Loenen. U heeft dan het Nationaal park Veluwezoom van zuid naar noord doorkruist. De wandeling gaat over oude Veluwse paden, meest onverhard.

Dag 2 de wandeling Langs de Veluwezoom - 20 of 24km
Tijdens de wandeling van Loenen naar Rheden of Velp ontdekt u de mooiste plekjes van het oostelijk deel van het Nationaal park Veluwezoom en kunt u genieten van het schitterende, gevarieerde landschap. U komt door het oude markengebied bij Loenen. Vanaf de Veluwehoogtes volgt u beken en sprengen en wandelt u door oude, indrukwekkende bossen: de Loenermark, de Imbosch en de Onzalige bossen. U wandelt over grote en kleine heidevelden, waaronder de bekende en om z’n uitzichten beroemde Posbank. Het Nationaal Park Veluwezoom leert u in al zijn pracht kennen. De wandeling gaat voornamelijk over onverharde paden.

Praktische informatie

Het routekaartje bij deze tweedaagse Over oude Veluwse Paden geeft u een beeld van de trajecten. Download de introductie met praktische informatie, de routebeschrijving, de route kaartjes en eventueel de GPS bestanden van beide dagen via de links hierboven.

Op dag 1 start u bij station Velp. Het startpunt is bereikbaar met de trein vanuit de richting Arnhem of Dieren. Komt u met de auto dan kunt u bij station Velp parkeren.
Op 4 km na de start vindt u links van de route restaurant Woodz met per seizoen wisselende openingstijden, raadpleeg de site. Verder is er onderweg geen horeca.
Na 21km komt u aan in het gemoedelijke dorpje Loenen waar u kunt overnachten. De overnachting in Loenen moet u zelf regelen. Een goede overnachtingsmogelijkheid is Hotel, restaurant de Loenermark.

Op dag 2 komt u halverwege de route langs De Carolinahoeve. Dit pannenkoekenrestaurant met terras is dagelijks geopend. Raadpleeg de website voor de precieze tijden.
Bij het uitzichtspunt de Posbank kunt u ook even pauzeren bij Paviljoen De Posbank. Zo’n 4km voor het eindpunt vindt u het bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten, dit heeft een restaurant met terras, Brasserie Veluwezoom, op di t/m zo geopend van 10 - 17 uur, in de vakanties ook op maandag.
Mocht u de wandeling van dag 2 in Rheden willen beëindigen dan loopt u volgens de beschrijving voor inkorters naar station Rheden en neemt u daar de trein naar Velp.

Startpunt Over oude Veluwse Paden

NS station Velp
Stationsplein
6881 WC Velp

coördinaten: N51.99524 E5.98117
Met dank aan de routemaker(s) Henk Kreeft en aan de controleur(s) Guus van Boven en Wimke Heisen.

10 reacties

8 september 2023   

Reactie
Prachtige route, genoten van bos en heide. Lekker rustig.
Tip: overnachting op natuurcamping Zegenoord, vlakbij Loenen.
Door Harm en Anita

10 april 2023   

Reactie
Met Pasen deze prachtige route gelopen. Echt genoten, veel onverhard, prachtige uitzichten en heel goed te volgen via gpx op mobiel. Overnacht in B&B De Loenense Bossen in Loenen. Absolute aanrader!!
Door Liselotte

14 juli 2020   

Reactie
Net deze prachtige tweedaagse gewandeld: heldere beschrijving, zo goed als helemaal onverhard en werkelijk heel mooi. Jonge wilde zwijnen en zo nog meer ... Maar de overnachting in Loenen zou mijn tip niet zijn; scheve prijs-kwaliteit verhouding!
Door Els

22 mei 2020   

foto
Reactie
Met hemelvaart gelopen. Prachtige vergezichten, parkachtige bossen, runderen en schaapskuddes, wild zwijn met jongen, zandverstuivingen, dennenbomen op bosbessentapijt, beekvalleien, smalle paadjes en bijna geen verharding.
Door Sandra

21 december 2019   

foto
Reactie
Ruimte en rust. Urenlang lopen over smalle paadjes & geen mens tegenkomen. Oog in oog met een stier die ons gelukkig door laat lopen. Sporen van herten en zwijnen. Hartelijke ontvangst bij het hotel Loenermark. Een aanrader!
Door Katrien

22 juni 2019   

Reactie
Een prachtige route, die wij tijdens een mooi, zomers weekend liepen. We sluiten ons helemaal aan bij de complimenten voor de opstellers van eerdere reacties.
Door Marlies

19 juni 2017   

Reactie
Prachtige tweedaagse route. Toen wij hem liepen was het zeer warm. Doordat je veel in bossen loopt, toch goed te doen. Vooral de tweede dag is pittig. 25 km en veel op en neer. Maar de inspanning meer dan waard! Pluim voor de routemaker(s).
Door Ellen

4 juni 2017   

foto
Reactie
Ik heb beide wandelingen in één dag gelopen en wat was het genieten! Alles wat er in de introductie beschreven wordt, klopt! Een grote aanrader en ik loop hem dit zomer vast nog een keer! Routebeschrijving is prima!
Door Nelly Goddijn

2 april 2016   

foto
Reactie
Een werkelijk prachtige 2-daagse voor wie van bos, heide en rust houdt. Vrijwel geheel over onverharde paden. Hotel De Loenermark biedt een prima onderkomen; wel wat gedateerd, maar smakelijk eten en zeer vriendelijk personeel. Een minivakantie!
Door Marianne en Mieke

2 oktober 2015   

foto
Reactie
Een schitterende route over de mooiste stukjes van de Veluwezoom. Twee dagen volop genieten van de rust en de natuur. Een pittige tweedaagse maar absoluut een aanrader.
Door Marion en Fred den Hertog

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"