Kooien en Kwelders

wandelroute - 14 km

Kooien en Kwelders is een gevarieerde gps-wandeling door duin, kwelder en over strand op Ameland. Het kweldergebied staat onder invloed van de zee. De geulen zijn door middel van kleine bruggetjes over te steken. Goede schoenen zijn noodzakelijk.

Praktische informatie

Let op: deze tocht kan alleen met een gps-apparaat of -app gevolgd worden. Er is geen routebeschrijving.

Het kan zijn dat de aangegeven gps-route u door een weiland wil sturen dat op dat moment is afgezet met draad, omdat er paarden lopen. Volg de route dan door een aangrenzende wei en pik verderop de aangegeven gps-route weer op.

Startpunt Kooien en Kwelders

't Koaikers Huus
Kooiplaats 6
9164 KN Buren

coördinaten: N53.45017 E5.83705
Met dank aan de routemaker(s) Joost Verbeek en aan de controleur(s) Jan Postmus en Geartsje Cuperus.

3 reacties

15 februari 2023   

foto
Reactie
Bijzonder mooi! De kwelder was op deze zonovergoten februaridag goed begaanbaar. De overgang van kwelder naar strand met de grappig trippelende strandlopertjes was een belevenis.
Door Gijs Bos

28 mei 2021   

foto
Reactie
Aparte ervaring! Altijd gedacht dat het vogelbroedgebied was. (Kwam er als wadloopgids heel vaak langs.) Heb beheerder benaderd, ook in vogelbroedtijd is gebied open voor wandelaars. Afwisselende tocht. In kwelder geen paden dus gps nodig.
Door Piet Smits

14 maart 2021   

Reactie
We liepen (een deel van) de route op een frisse, heldere voorjaarsdag. Prachtig! Vooral het stuk over de (kletsnatte) Zoute Weide is van een onvergelijkbare schoonheid. Goed schoeisel en een GPS zijn noodzakelijk.
Door Wolter Strijker

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"