Grensland

mindervalidenroute - 17 km

Grensland is niet zomaar een route: het is een prachtige, gevarieerde tocht door het natuurgebied De Meinweg, dat deels in Nederland en deels in Duitsland ligt. Na het leuke dorpje Vlodrop-station rijdt u enige tijd over dezelfde weg terug, om niet over een slecht zandpad te hoeven rijden; u zult zien hoe verrassend anders een tocht er uitziet wanneer u die in tegengestelde richting volgt.
Het is genieten van de fraaie, beschermde natuur die De Meinweg u biedt; u komt langs een bijzondere watermolen en een aantal horecagelegenheden. Via een mooi open landschap voert de tocht u terug.

Praktische informatie

Bij het gastvrije startpunt Boerenhoeve Schurenhof - zo en ma open om 10 uur, di t/m za om 9 uur - is ruime parkeergelegenheid (24/7 bereikbaar), een landwinkel, VVV en horeca met een ruim toilet, maar zonder speciale voorzieningen voor mindervaliden. Een mindervalidentoilet vindt u wel bij de drie volgende horecagelegenheden waar u langs komt: Aan de Hoeve, Restaurant De Hoeskamer (ma gesloten) en Boshotel Vlodrop, die alle vanaf 10 uur open zijn. Bij het keerpunt vindt u Hotel Restaurant St. Ludwig - geen mindervalidenvoorzieningen - dat gesloten is op ma en do, en open op de overige dagen om 12 uur maar op zo reeds om 10 uur.

Deze tocht is door een invalide met fiets en aanhangwagen zorgvuldig samengesteld. Het volgen van deze tocht geschiedt geheel op eigen risico.

Startpunt Grensland

Boerderijhoeve Schurenhof
Grootestraat 49
6063 AK Vlodrop

coördinaten: N51.13350 E6.08111
Met dank aan de routemaker(s) Igno van Heijst en aan de controleur(s) Huub Dieteren.

1 reactie

18 juni 2017   

Reactie
's Morgensvroeg deze wandeling met een duwrolstoel gedaan. En om eerlijk te zijn viel die wat tegen. Je rijdt veel op druk begaande wegen, het was constant op het verkeer letten, echt genieten konden we daardoor niet.
Door Marijke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"