Klein Bylaer

wandelroute - 7 km of 11 km

Een wandeling door het Paradijs, wie wil dat nu niet? Met deze mooie wandelroute door de Gelderse Vallei bij Barneveld kan het. Een afwisseling van kleine akkers en weilanden, bossen en beekjes, houtwallen en heide. U doorkruist de oude landgoederen Groot Bylaer, Paradijs, Fliert en tenslotte het pareltje Klein Bylaer.
De wandeling is vrijwel geheel onverhard. U loopt een variatie van eenmanspaadjes en mooie, goed beloopbare bospaden. Sommige stukken gaan over de Gelderse Vallei Trail, een ruiter- en menpad dat ook opengesteld is voor wandelaars.

Praktische informatie

Op twee derde (bij de korte versie iets voor de helft) van de route komt u langs Boerderij 't Paradijs, een zorgboerderij met daarbij een boerderijwinkel waar o.a. fruit en fruitsap te koop is.

De wandeling gaat door een laaggelegen gebied. Paden kunnen dus modderig en drassig zijn. Houd hier rekening mee bij de keuze van uw schoeisel.

De route is een ingekorte versie van de 16 kilometer lange wandeling Bylaers Paradijs maar u loopt het traject wel andersom.

Startpunt Klein Bylaer

Parkeerterrein Klein Bylaer
Kallenbroekerweg naast 182
3771 TA Barneveld

coördinaten: N52.14970 E5.54094
Met dank aan de routemaker(s) Jos Baardemans en aan de controleur(s) Lenny Beumer.

19 reacties

23 juni 2024   

foto
Reactie
Fantastische wandeling en heel rustig voor een zomerse zondag. Een salamander gezien bij het lange plankier, waarschijnlijk de kleine watersalamander.
Door Peter

21 april 2024   

foto
Reactie
Prachtige route met mooie doorkijkjes. In deze tijd van het jaar allemaal fris groen. Kortom genieten en absoluut een aanrader. Maar het is wel beter om de route te lopen als het niet dagen achtereen heeft geregend, zoals vandaag het geval was.
Door Lenny en Hans Beumer

23 april 2023   

Reactie
We liepen deze route vandaag voor de 5e keer. We waarderen 'm steeds meer ook al zijn we best verwend. Een heerlijke wandeling met veel variatie op een kleine oppervlakte. Schitterende tocht in al z'n bescheidenheid.
Door William en Yvonne

21 april 2022   

foto
Reactie
Wat een afwisselende mooie wandeling bij Barneveld. Het was genieten van al het frisse groen van het voorjaar. Peter, bedankt voor de pool!
Door Thea Ackema

21 maart 2022   

foto
Reactie
Wat een prachtige wandelroute! Geen woord teveel gezegd in de omschrijving.
Door Ellen

23 februari 2022   

foto
Reactie
In een heerlijk zonnetje deze prachtige wandeling gelopen. Zo afwisselend: bos, natte heide, vennetjes, beekjes, coulisselandschap.
Het was alleen vreselijk nat, je moest paadjes om de plassen heen zoeken. Maar we komen zeker nog een keer terug.
Door Gebca

9 mei 2021   

foto
Reactie
Voor de tweede keer hebben we deze wandeling gelopen en het blijft een afwisselende wandeling vanwege het mooie coulisselandschap, bosgebied en heide. Onderweg hebben we twee hazen en drie reeën gespot.
Door Saskia en Jan

4 april 2021   

Reactie
Leuk, maar als je wandelroute Bylaers Paradijs en het Klompenpad Paradijspad al gelopen hebt, zie je niets nieuws. Route goed beschreven en genoeg bankjes. Grappig om op Eerste Paasdag een haas te zien. Klein Bylaer prachtig, net als het smalle beekje.
Door Fotofreaky

25 februari 2021   

foto
Reactie
Met prachtig lenteweer. Genoten van deze route, samen met nog 2 personen. Het is een aaneenschakeling van bossen, mooie lanen, eenmanspaadjes, weides en natte heidevelden met vennen. En de Barneveldsebeek, met eendjes, aalscholvers en reigers. TOPROUTE!!
Door Peter en Tineke

15 oktober 2020   

Reactie
Een leuke gevarieerde wandeling. Een bezoek aan Zorgboerderij ‘t Paradijs geeft de wandeling een bijzonder tintje.
Door Ria Klappe

2 juli 2020   

foto
Reactie
Prachtige, zeer gevarieerde route, bijna volledig onverhard. Dank aan Peter en Tineke, was wederom fijn en gezellig!
Door Anne Paris

16 mei 2020   

Reactie
Vanaf het begin al een prachtige route: mooie rode beuken, leuke watertjes en de Voorde, erg grappig! Volop afwisseling, veel getjilp van vogels, ook nog een ree gespot en af en toe waande je je in de jungle. Geweldig! En aan het eind nog een vlonderpad en mooie hei.
Door Peter en Tineke

27 april 2020   

foto
Reactie
Na de start was het al direct 'WOW' door de prachtige ontluikende (rode) beuken in de zon! Dat 'wow'-gevoel bleef. De Voorde, de kleine Barneveldse beek (kurkdroog pad!), een koerende holenduif, een hazelworm. Kortom: een juweel van een route!
Door Harm en Tiny

7 maart 2020   

foto
Reactie
Heerlijke en rustige route. Afwisselend landschap. Nabij punt 3 een 7-tal reeën gezien. Goede en waterdichte schoenen waren wel een must, het was zéér drassig bij de kleine.Barneveldsebeek, en ook bij punt 6 in de lus was het enkeldiep wegzakken in de blub.
Door Patricia

17 november 2019   

Reactie
Wat een prachtige route, met mooie herfstkleuren. Twee reeën gezien, een groene bonte specht en een ijsvogel bij de Barneveldse beek. Het stukje langs de kleine Barneveldse beek was erg drassig, maar dat heeft ook zijn charme.
Door Flora, Marina, Ingrid en Cees

11 augustus 2019   

Reactie
Een leuke wandeling!. Het wandelgebied is heel afwisselend van coulisselandschap, bos, heide en vennen. Een deel van de wandeling is gesierd door bloemenstroken voor vlinders.
Door Ria en Rien

31 maart 2019   

foto
Reactie
Een leuke afwisselende wandeling die zeer goed beschreven is. Het wandelgebied is heel afwisselend door de afwisseling van coulisselandschap, bos, heide en vennen. Tevens hadden we het geluk dat we een aantal reeën onderweg zagen.
Door Saskia en Jan

28 maart 2019   

foto
Reactie
Onwaarschijnlijk mooie route! Stilte alom. Mooie houtwallen. Nu volop bosanemoon bij het extraatje in nummer 5. De tjiftjaf weet van geen wijken en ook de groene specht laat zich vaak horen.
Door Hans Doorenbosch

28 januari 2019   

foto
Reactie
Een leuke route in een voor mij volslagen onbekend gebied. Dat verwacht je niet zo vlak bij Barneveld. Veel leuke paden, beken en beekjes. En zelfs een heideveld. Ik heb genoten!
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"