Van Abdij naar Kasteel

wandelroute - 11 km

Deze wandeling door en rond Heeswijk ademt geschiedenis en natuur. De geschiedenis vindt u bij de Abdij van Berne en het Kasteel Heeswijk. Van de natuur geniet u vooral in de Heeswijkse bossen en langs de charmante riviertjes de Leijgraaf en de Aa.

Praktische informatie

Komt u met de bus, stap dan uit bij de halte Mgr. van Oorschotstraat. U bent dan exact bij het startpunt.

U start op de parkeerplaats van de Sint Willibrorduskerk tegenover Café De Zwaan. Onderweg treft u driemaal horeca aan, maar de openingstijden zijn beperkt en onregelmatig. Mocht u er gebruik van willen maken, dan kunt u het best even vooraf op de website kijken of bellen.
In volgorde van langskomen:
Proeflokaal Berne: Proeflokaal Berne
Hotel De Leijgraaf: Hotel De Leijgraaf tel.: 0413-293016
Kasteel Heeswijk: Kasteel Heeswijk tel.: 0413-292352

Klik op de links voor informatie over de Meierijse Museumboerderij en het Natuurtheater Kersouwe.

Wilt u wandelen in deze streek maar heeft u voorkeur voor een langere tocht? Kies dan de wandeling Seldensate, Burcht en Norbertijnen van 21km.
Deze route is een combinatie van de route Van Abdij naar Kasteel met
Dynamisch Beekdal.

Startpunt Van Abdij naar Kasteel

Parkeerplaats St Willibrorduskerk
Hoofdstraat 80
5473 AS Heeswijk

coördinaten: N51.65140 E5.46744
Met dank aan de routemaker(s) Louis van de Wiel en Sjan Janssen en aan de controleur(s) Quirine en Bruun Feijen.

19 reacties

6 april 2024   

Reactie
Mooie afwisselende route door het Brabantse land. Kasteel Heeswijk is een aanrader.
Door Bruun Feijen

20 juni 2022   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route om te lopen. Bij het bos met jonge bomen een broedend paartje meerkoetjes. Lekkere koffie met aardbeien gebak bij de Looz-Corswarem Hoeve. Aanrader.
Door Nico en Corry

15 november 2020   

foto
Reactie
Afwisselende route, mooi verwevenheid van prachtige herfstlandschappen met geschiedenis en monumentale gebouwen.
Door Marijke

25 maart 2020   

foto
Reactie
Mooi stil op de woensdagochtend, zeker door de Corona-regels. Heel bos voor mij alleen en veel mooie groen uitlopende bomen. Groen, water en historische gebouwen!
Door EvertJan

26 februari 2019   

Reactie
Een aardige wandeling rond de abdij en het kasteel. Leuk om zo wat van de historie te ervaren. Heerlijk Brabants land.
Door Loes en Theo van den Dool

20 augustus 2018   

foto
Reactie
Vandaag gezellig koffie met aardbeientaartje genuttigd op het terrasje van Looz-Corswarem-Hoeve (leerwerkplek voor mensen met verstandelijke beperking). Alleen terras (en bij mooi weer), ma t/m vr 9.30-15.00 uur. Enthousiaste bediening.
Door Sjan Janssen

26 december 2017   

foto
Reactie
Op 2de kerstdag deze prachtige gevarieerde wandeling gelopen. De route is goed omschreven en we hebben erg genoten van de natuur. Een route die zeker aan te bevelen is.
Door Berry en Maria Dortmans

10 december 2017   

Reactie
We lijken wel gek, om vandaag in de sneeuw deze route te lopen. Toch geen spijt van, geweldige tocht gehad. De 5 sterren komen door de zwart-wit plaatjes in de sneeuw, maar ook in andere seizoenen lijkt deze route een aanrader.
Door Peer en Monique

22 mei 2017   

foto
Reactie
Goed beschreven wandeling. Wij hebben de wandeling samen gemaakt met onze hond. Perfect te doen; veel variatie en het Kasteel is een beauty.
Door Maria en Ger de Werdt

7 mei 2017   

foto
Reactie
Wij belonen de wandeling met vijf sterren, omdat de wandeling zeer goed beschreven is en omdat er onderweg genoeg bezienswaardigheden zijn te zien (abdij/kasteel). Tevens is het goed vertoeven bij kasteel Heeswijk.
Door Saskia en Jan

19 april 2017   

foto
Reactie
Het tweede gedeelte van de route, rondom het kasteel is wel 5 sterren waard. Leuke afwisseling van omgeving. Relatief veel verharde weg en paden, fijn als het net geregend heeft.
Door Rien

30 november 2016   

Reactie
Mooie afwisselende route. In het bos goed opletten om niet fout te lopen. Gps bewijst goede dienst. Twee keer onderweg gelegenheid om koffie te drinken, erg fijn omdat het koud was. Ook de zwarte zwanen waren aanwezig.
Door Christien

5 november 2016   

foto
Reactie
De kriskras-route door het bos eiste opperste concentratie. Maar we wandelden foutloos. Alle paden waren goed begaanbaar. Het weer werkte ook mee. Enkele AHA-erlebnisse in een redelijk bekende omgeving. Leuke wandelmiddag.
Door Liesbeth en Freek

25 september 2016   

foto
Reactie
Mooie rustige wandeling voor op een zonnige zondagmiddag. De kasteeltuin en het kasteel zelf waren ook open. Met een museumkaart of lidmaatschapskaart van Brabants Landschap kun je kosteloos even om 't hoekje kijken of een uitgebreid bezoek brengen.
Door Sjan

10 juni 2016   

foto
Reactie
Een leuke en goed beschreven wandeling gelopen met een stralend zonnetje. Onderweg leuke doorkijkjes, en leuk boerderijtje en bijna op het eind nog een mooi vergezicht op kasteel Heeswijk.
Door Elfra

27 mei 2016   

foto
Reactie
Een mooie, afwisselende, landelijke route in dit Brabantse land met zo'n rijke historie. Nu in de lente erg mooi met al dat fluitenkruid. Ik kom ook in de andere seizoenen zeker nog eens terug.
Door Sjan

12 maart 2016   

foto
Reactie
Gistermiddag deze mooie afwisselende route gelopen. Prachtig weer; zon, fluitende vogels en een strak blauwe lucht. En mazzel 15 meter voor mij stak een relaxte ree het wandelpad over.
Door Marlies

23 oktober 2015   

Reactie
Mooie wandeling, dan weer langs een riviertje, dan weer door het bos.
Door Thomas

23 oktober 2015   

Reactie
Een mooie niet al te lange wandeling. Tip: vanaf 13 september is er in het proeflokaal van de abdij Berne Abdijbier te proeven en te kopen! Zeker een stop waard na het lopen van de wandeling.
Door Ronald en Ingrid

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"