Door de Duinen

mindervalidenroute - 11 km of 19 km

Door de Duinen is een tocht over fietspaden door het zuidelijke deel van het Noordhollands Duinreservaat. De route gaat door open duinlandschap, waar u een aantal duinmeertjes passeert, maar ook door bossen. In het reservaat wordt drinkwater geproduceerd, u komt door het infiltratiegebied dat rijk is aan vogels, vissen en planten.
Omdat er Schotse Hooglanders zijn ingezet om het landschap open te houden zijn er ook veeroosters omdat de dieren binnen een bepaald gebied moeten blijven. In de lange route komt u er vier maal een tegen.

Praktische informatie

Bij het startpunt ligt Restaurant Johanna's Hof, dagelijks geopend vanaf 8.30 uur.
De 19km variant komt langs Gasterij Kruisberg.
Informatie over het gebied vindt u in het Bezoekerscentrum De Hoep.
Klik voor alle exacte openingstijden op de links. Bij alle drie de gelegenheden is een invalidentoilet aanwezig.
Voor dit duingebied is een toegangskaart vereist. Deze is te koop bij het startpunt in het bezoekerscentrum, bij het restaurant en de kaartautomaat (pinnen).
De 11km variant gaat over vlakke paden. Kiest u voor de afstand van 19km dan komt u in het zuidelijk deel van de route een stukje met een lichte stijging tegen.

Startpunt Door de Duinen

Bezoekerscentrum De Hoep
Johannisweg 2
1901 NX Castricum

coördinaten: N52.56160 E4.63830
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"