Op en Top Veluwe

124 km

Startpunt

Parkeerterrein Elis Ligtleeplein
Stationstraat 2A
6961 DX Eerbeek

coördinaten: N52.10340 E6.06560

Introductie

De tweedaagse fietstocht Op en Top Veluwe is een ware ontdekkingstocht door het oostelijk gedeelte van de Veluwe. Over meestal rustige wegen en fietspaden door bos en over heide rijdt u langs de mooiste plekjes die hier te vinden zijn. Er komen soms wel pittige klimmetjes op uw pad.
De eerste dag is 60km lang. Vanuit Eerbeek gaat het via het Apeldoorns Kanaal naar de hoogste waterval van Nederland. Door de bossen van het Kroondomein fietst u in noordelijke richting. Langs Het Verscholen Dorp, dat in de Tweede Wereldoorlog werd bewoond door onderduikers, rijdt u naar Vierhouten waar u kunt overnachten.
Dag twee is 64km lang. U passeert onder andere het mooie Landgoed Staverden. Over een kilometers lang slingerend fietspad toert u naar het imposante voormalig zendgebouw Radio Kootwijk. En daarna gaat u naar de schaapskooi van Hoog Buurlo, daar lijkt de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Over enorme heidevelden en uitgestrekte bossen fietst u terug naar Eerbeek.

Praktische informatie

Het parkeerterrein op het Elis Ligtleeplein ligt bij het station van de Veluwsche Stoomtrein.
Op de kaart staan enkele horeca-iconen, maar u komt op beide dagen nog meer horecagelegenheden tegen, bijvoorbeeld in Eerbeek, Hoog Soeren en Vierhouten.
Klik voor de openingstijden op de links: Halte Assel; Brasserie Staverden met terras vindt u in de vroegere oranjerie van het kasteel; Gasterij 't Hilletje.

De overnachting in Vierhouten moet u zelf regelen. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden.

Bij een route kunnen we maximaal zeven kaarten opslaan. Tussen kaart C en D ontbreekt daarom een stukje van de route. Ook tussen D en E (daarom ziet u nummer 8 nergens staan). Geen probleem, u fietst vast en zeker goed.

Deze tweedaagse is voor een groot deel opgebouwd uit de fietstochten: Kroon op de Veluwe en De Middelste Molen.
Daar waar mogelijk is gebruik gemaakt van fietsknooppunten.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en Klaas Leffring en aan de controleur(s) Lenny Beumer en Hans Beumer.

2 reacties

20 augustus 2023   

foto
Reactie
Schitterende route over het midden van de Veluwe. Zeker in in deze tijd van het jaar met de heide in bloei. Pittige route met veel heuveltje op en af. Niet vergeten bij Gortel een heerlijk ijsje te halen. Dat maakt de dag compleet.
Door Lenny en Hans Beumer

20 juli 2021   

foto
Reactie
Heerlijke fietstocht (op één dag gereden) door bos en over de hei. Ik kwam op ruim op ruim 600 hoogtemeter, dus enig klimmen en dalen is inclusief. Zeer genoten!
Door Aad van Dorp

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"