Op naar Driebergen!

wandelroute - 24 km

Deze lijnwandeling vol variatie loopt van station Amersfoort naar station Driebergen-Zeist. Een rondje door het historisch centrum van de vestingstad Amersfoort is de moeite waard. Langs de Heiligenbergerbeek wandelt u de stad uit. Na een stukje buitenwijk komt u in het natuurgebied Den Treek – Henschoten. Het is genieten van de vele bossen met af en toe een heideveld. In het bosrijke gebied van Austerlitz passeert u de bekende Pyramide. Via de landgoederen Bornia en Heidestein, met de vele slingerende eenmanspaadjes, wandelt u naar station Driebergen - Zeist.

Praktische informatie

In het centrum van Amersfoort is natuurlijk volop horeca. Na ongeveer 15km passeert u Pannenkoekenhuis Bergzicht, van ma t/m vr open vanaf 10 uur, op za en zo vanaf 11.30 uur.

Op naar Driebergen! is dag 2 van de meerdaagse route Verken Flehite.

Startpunt Op naar Driebergen!

NS station Amersfoort Centraal
Stationsplein
3818 LE Amersfoort

coördinaten: N52.15400 E5.37385
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Paul Pilgram.

5 reacties

14 februari 2020   

Reactie
't Begint met een verrassende tocht door oud Amersfoort en dan fraai langs de Heiligenbergerbeek en door Nimmerdor de stad uit. Zon op de hei van de Treek en Heidestein. Verbazing bij het onherkenbare station Driebergen-Zeist. Prima wandeling!
Door Ruud en Marja

21 september 2019   

Reactie
Mooie wandeling door het oude stadscentrum en tegen de verwachting in geen saaie route van de binnenstad naar de bossen. Veel mooie eenmanspaadjes door de bossen en heidevelden. Als groep kun je bij het pannekoekenhuis niet per persoon betalen.
Door Sjaak

17 april 2019   

Reactie
Mooie en gevarieerde route, de rondwandeling door Amersfoort is heel bijzonder.
Door Ame van der Aa

20 februari 2019   

Reactie
Vandaag deze route gewandeld met de Wandelpool. Prachtige route door Amersfoort en door de bossen naar Station Driebergen Zeist.
Door Ruud

27 mei 2018   

foto
Reactie
Prachtig Amersfoort, dan de bossen met de piramide van Austerlitz en daarna over avontuurlijke paadjes naar Driebergen. We hebben weer genoten.
Door Hubert en Michel

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"