Lage Veluwe

wandelroute - 16 km

Lage Veluwe is een aantrekkelijke wandeling bij de Ginkelse Heide en rond de landbouwenclave De Hindekamp. U wandelt tussen stuwwallen door een laagte op de Zuid-Veluwe. Het smeltwaterdal voert u naar de bron van De Molenbeek die u gedeeltelijk volgt. U komt door het oerbos De Sysselt en bij het wildobservatiepunt. Daarna wandelt u naar de Ginkelse Heide en over het vlonderpad langs de Kreelse Plas. Tot slot kunt u genieten van de fraaie afwisselende omgeving van de landbouwenclave rond het Natuurcentrum Veluwe, waar de wandeling begint en eindigt.

Praktische informatie

Bij het Natuurcentrum zijn twee parkeerplaatsen. De route start bij de parkeerplaats aan de rechterkant van de weg (gerekend vanuit de aanrijrichting).
Komt u met OV, dan start u bij pannenkoekenhuis De Langenberg. Dit is bereikbaar vanaf station Ede-Wageningen met HaltetaxiRRReis.

Ook als u met de auto komt kunt u de route starten bij Pannenkoekenhuis De Langenberg. Uw startadres is dan: Arnhemseweg 120, 6711 HJ Ede. In de omgeving vindt u altijd wel een parkeerplek. Of parkeer op parkeerplaats Drieberg aan de andere kant van de rotonde.
U kunt dan na 5,5km pauzeren bij het Natuurcentrum of na 6,5km bij restaurant Bloem.
Raadpleeg de websites voor de actuele openingstijden.

Wil u liever korter wandelen? Kies dan De Drieberg. De noordkant van die route valt samen met Lage Veluwe.

Startpunt Lage Veluwe

Natuurcentrum Veluwe
Groot Ginkelseweg 2a
6718 SL Ede

coördinaten: N52.04193 E5.73112
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Janneke van de Bunt.

1 reactie

28 november 2023   

foto
Reactie
Lage Veluwe is een oude route, maar hij was een paar jaar niet beschikbaar op de website. Nu is hij, met enkele kleine aanpassingen, weer terug. We liepen 'm op een heerlijk zonnige winterdag en genoten van deze gevarieerde tocht. Onderweg 3 reeën gespot!
Door Janneke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"