Toscaans genieten

wandelroute - 13 km

Toscaans genieten is een wandeling met een Toscaans tintje. Al wandelend over verharde wegen, door weilanden, over bospaden, veldwegen en langs de meanderende Geul kunt u volop genieten van het Heuvellandschap.
Na een klimmetje wordt u beloond met een weids uitzicht. Hier staat het informatieplateau over de Groene Hotspot 7 'De mediterrane Eyser Heuvelrug'. De populieren op de heuvel tussen Wittem en Eys doen een beetje Toscaans aan.
En het kan en mag niet ontbreken: de typische veldkruisen langs de weg.
Het is af en toe klimmen of dalen maar regelmatig komt u een bank tegen om uit te rusten en waar u meestal kunt genieten van een magnifiek uitzicht!

Praktische informatie

Het startpunt is per openbaar vervoer bereikbaar. De bushalte Mechelen is ongeveer 100m verwijderd van het beginpunt.
Zie voor de openingstijden van het startpunt: Zie voor de openingstijden van het startpunt: Café 't Pintje.
Gratis parkeren is mogelijk op het parkeerterrein aan De Goerschenweg, ongeveer 200m van het startpunt.
Het is wel Zuid-Limburg! Dus na een regenbui kunnen paden modderig en glibberig zijn. Een wandelstok kan dan de nodige steun bieden bij het stijgen en dalen.
Voor bezoek aan een horecagelegenheid kunt u een zijsprongetje maken naar een horecagelegenheid in het dorpje Epen.

Voor meer informatie over de 10 Groene Hotspots zie: Groene Hotspots in Zuid-Limburg

Startpunt Toscaans genieten

Café 't Pintje
Hoofdstraat 25
6281 BB Mechelen

coördinaten: N50.79590 E5.92539
Met dank aan de routemaker(s) Lenie Damsma en aan de controleur(s) Ruud Koppendraaier en Ellen Koppendraaier.

17 reacties

21 juni 2023   

foto
Reactie
Prachtige gevarieerde wandeling. Glooiende heuvels, stukken oud bos, riviertje, mooie wandelpaden. In mijn beleving weinig asfalt. Kleine stukjes en aan het begin en eind in totaal 2km. Mechelen uit was een prachtig smal pad naar weilanden.
Door Ruud en Ellen

21 augustus 2021   

foto
Reactie
Mooie wandeling!! Wij zijn gestart in de buurt van Gerardushoeve in Epen. Leuk om de populieren vanaf deze kant te zien (vorig jaar aan de andere kant gewandeld).
Er was niet veel drek onderweg, de hele route was goed begaanbaar.
Door Sonja

30 juni 2020   

foto
Reactie
Heerlijke tocht met Toscaanse sferen door het geel wuivende graan tussen de vele verschillend groene hellingen. Waar deze route afwijkt van trage tocht Epen zijn de paadjes avontuurlijk. Wij zijn gaan lopen vanaf Partij, P Oude Heirbaan. Dankjewel.
Door Gini en Kees

16 april 2019   

Reactie
Zeker mooie route, maar als je al vaker in deze omgeving hebt gewandeld, vallen twee dingen tegen. Zo zou er wat minder asfalt in mogen en volgt de route grote stukken paaltjesroutes. Vooral genoten van het wandelen langs de Geul en vergezichten.
Door Mirjam

4 mei 2018   

foto
Reactie
Heel mooie route en goed beschreven. Mooie weer deed de rest. Nieuwe vriend erbij gekregen; wel een beetje houterig.
Door Paul

10 juni 2017   

Reactie
Geen slechte tocht, maar mijn hoge verwachtingen naar aanleiding van de reviews zijn niet ingelost. Naar mijn smaak kende de route meer asfalt dan nodig is. Ik heb op drie of vier plekken een alternatief met kleine voetpaadjes gekozen.
Door Monique van Dijk

19 mei 2017   

Reactie
Het was gezien de temperatuur, ongeveer 30 graden, echt alsof je in Toscane liep. Een geweldig mooie, afwisselende tocht. Vooral het lopen door de weilanden vonden we geweldig, maar daarna liepen we toch weer graag in de schaduw.
Door René en Marjolein

13 mei 2017   

Reactie
Genoten van deze prachtige wandeling, op en neer, door heerlijke open bossen en met fraaie vergezichten. Een zeldzaamheid: haast geen saai stukje in de hele wandeling te bekennen. We hebben gelopen vanaf Mechelen, even fraai, langs de Geul.
Door Guus

31 oktober 2016   

foto
Reactie
Op deze gouden oktober dag deze mooie route gelopen door het schitterende Zuid-Limburgse landschap!! Deze route verdient vijf sterren.
Door Nico Sniekers

5 juli 2016   

Reactie
Eén van de mooiste routes van het heuvellandschap!
Het was een fantastische wandeling langs de slingerende Geul, schaduwrijk bos en de boeiende uitzichten over het Nederlands Toscana.
Door Germaine Videler

18 mei 2016   

Reactie
Een fantastische route ... je waant je soms in het paradijs!
Door Thea

28 oktober 2015   

Reactie
Prachtige wandeling op een prachtige herfstdag. Zelf de route aangepast langs de Geul naar Mechelen. Wat een kleuren en uitzichten! Die houden we er in.
Door Anja

19 juli 2015   

Reactie
Deze gaan we zeker nog eens lopen als de heide open staat. Wat een prachtige route en die vergezichten GEWELDIG. Wel wat klimmen en dalen en het zal met regen ook wel glibberig zijn, maar dat hebben wij er graag voor over. Route zeer aan te bevelen.
Door Maria en Berry Dortmans

11 juni 2015   

Reactie
Geweldig!!! Wat een mooie wandeling. We hebben heel erg genoten van de prachtige vergezichten! Veel klimmen en dalen, maar ja, daar is het Limburg voor.
Door Henny

20 mei 2015   

foto
Reactie
Dit was weer zo'n echte Limburgse wandeling. Hij was erg afwisselend en het was genieten. Alleen het lange stuk bij de golfbaan was saai, maar ja, daar zal wel geen alternatief voor zijn. En wie heeft dat mooie kunstwerk gemaakt op de foto?
Door Jan en Henny Gorter

22 april 2015   

foto
Reactie
Mooie route. Van alles zit erin. En inderdaad Toscaanse invloeden. We hebben genoten.
Door Emmy

6 april 2015   

Reactie
Mooi land, ons Limburgland.
Prachtige route, afwisselend, de meanderende Geul, de holle weggetjes, de weidse uitzichten, het klimmen en dalen, de goede routebeschrijving. Aan het eind van de tocht een heerlijke trappist maakt de tocht helemaal af.
Door Sitske van der Leck

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"