Heumensoord

mindervalidenroute - 12 km

Bij het rijden van de aantrekkelijke route Heumensoord zult u genieten van de prachtige bossen en hei. Door de schitterende heuvel-vergezichten waant u zich in het buitenland.
Hoewel 12 km niet lang lijkt, blijkt zo'n afstand door het klimmen en dalen toch behoorlijk uitdagend te zijn.

Praktische informatie

Een aantal weken rondom de Nijmeegse Vierdaagse kan deze route niet gevolgd worden omdat de Beukenlaan meteen al aan het begin is afgesloten. Dit in verband met het opbouwen, gebruiken en weer afbreken van een enorm tentenkamp voor de duizenden militaire wandelaars.

Tip: parkeer aan het begin van Beukenlaan, aan de linkerkant, net na de kruising met Scheidingsweg.

De route is vlak bij de befaamde en pittig steile Zevenheuvelenweg. Heumensoord klimt en daalt echter veel langzamer en is daardoor zeer geschikt voor iedereen. Een aantal malen manoeuvreert u tussen paaltjes door, die steeds minimaal een meter van elkaar staan. Het wegdek is merendeels asfalt, maar ook de halfverharde delen zijn prima te berijden.

Startpunt Heumensoord

Parkeerstrook Beukenlaan
Beukenlaan
6581 KV Malden (Heumen)

coördinaten: N51.80960 E5.87194
Met dank aan de routemaker(s) Igno van Heijst en Wimke Heisen en aan de controleur(s) Wimke Heisen.

1 reactie

6 mei 2018   

foto
Reactie
Een mooie en afwisselende route met mooie doorkijkjes! Zeker met het mooie weer van vandaag. De Meidoorn bloeide prachtig. Goed idee om een deel van het snelfietspad te gebruiken! Goed te doen voor de rolstoel.
Door Gerard en Ria van den Born

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"