Veluwse Poort

wandelroute - 40 km

Twee dagen wandelen door het afwisselende landschap van de Zuid-Veluwe. Dat kan met met deze pittige zwerftocht Veluwse Poort, een combinatie van twee lijnwandelingen van De Mooiste Routes.
Let op: bent u geen abonnee en wilt u deze meerdaagse aanschaffen, bestel dan de twee dagtochten!

Dag 1 de wandeling Valouwe, 21km
Deze lijnwandeling brengt u van Lunteren naar Otterlo door meerdere mooie natuurgebieden met een oud Veluws verleden zoals het Luntersche Buurtbosch, het Wekeromsche Zand, De Valouwe, het Roekelse Bos en het Otterlose Buurtbos.

Dag 2 de wandeling Op de vlakte, 19km
Van Otterlo trekt u verder naar Ede. U wandelt door bossen, zandverstuivingen, een landbouwenclave en woeste heidevelden. Op veel plaatsen komt u helemaal niemand meer tegen, maar kunt u onverwacht grofwild verrassen als wilde zwijnen, edelherten, damherten en reeën.

Praktische informatie

Het routekaartje bij deze route Veluwse Poort geeft u een beeld van de trajecten. Download voor de routebeschrijvingen, de routekaartjes en eventueel de GPS bestanden van de beide wandelingen via de links hierboven.

Lunteren is met de trein bereikbaar. De route eindigt op dag twee bij station Ede -Wageningen vanwaar u alle kanten op kunt.

De overnachting in Otterlo moet u zelf regelen.

Startpunt Veluwse Poort

Station Lunteren
Spoorstraat 2
6741 DE Lunteren

coördinaten: N52.08520 E5.62399
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Jan van Oeveren en Fred Muller.

2 reacties

2 mei 2022   

Reactie
Mooie route met veel afwisselende paden. Veel genoten!
Door Netty Louwerse

23 januari 2021   

foto
Reactie
Een heel mooie wandelroute die ik samen met een vriend in twee dagen heb afgelegd. Wij hebben in Otterlo overnacht in een trekkershut op camping Beek en Hei (eigen slaapzak en pannen meenemen). Vooral de zandvlaktes en de uitzichten waren prachtig.
Door Ellen Kreeft

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"