Langs de Veluwezoom

wandelroute - 20 km of 24 km

Tijdens deze lijnwandeling van Loenen naar Velp ontdekt u de mooiste plekjes van het oostelijk deel van het Nationaal park Veluwezoom en kunt u genieten van het schitterende, gevarieerde landschap. U wandelt over grote en kleine heidevelden, waaronder de bekende en om z’n uitzichten beroemde Posbank. U komt door het oude markengebied bij Loenen. Vanaf de Veluwehoogtes volgt u beken en sprengen en wandelt u door oude, indrukwekkende bossen: de Loenermark, de Imbosch en de Onzalige bossen. Het Nationaal Park Veluwezoom leert u in al zijn pracht kennen. De wandeling gaat voornamelijk over onverharde paden.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar met de bus, halte Bruisbeek in Loenen. Komt u met de auto zoek dan een parkeerplaats in de straten bij het startpunt.
Gaat u na de wandeling terug naar Loenen dan kunt u zowel vanuit Rheden als vanuit Velp de bus richting Apeldoorn nemen. Opstaphalte bij Rheden is halte Groenestraat. Opstaphalte in Velp is halte A.G. Hofkeslaan. In Loenen stapt u uit bij halte Bruisbeek.

Bij Hotel, restaurant De Loenermark kunt u dagelijks terecht vanaf 9.30 uur.
U komt halverwege de route langs De Carolinahoeve.
Het bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten heeft een restaurant en een terras, Brasserie Veluwezoom.

Langs de Veluwezoom is dag 2 van de meerdaagse route Over oude Veluwse Paden.
Dag 1 is de wandeling Op weg naar Loenen.

Startpunt Langs de Veluwezoom

Hotel De Loenermark
Eerbeekseweg 4
7371 CG Loenen

coördinaten: N52.11587 E6.01741
Met dank aan de routemaker(s) Henk Kreeft en aan de controleur(s) Fred Muller.

5 reacties

17 november 2023   

Reactie
Tijdens een 5-daagse trektocht deze route gelopen naar station Rheden. Mooie afwisselende natuur en mooie wandelpaden.
Door Sjaak

1 oktober 2023   

Reactie
De tweede keer dat ik deze route loop is hij nog steeds even prachtig en afwisselend. Van het hoog liggende markengebied bij Loenen, door prachtige bossen, over de heide bij de Posbank met uitzichten over de IJssel. Route met het nodige klimwerk.
Door Fred Muller

13 mei 2023   

foto
Reactie
Wat een mooie, rustige route om te lopen, wel zwaar door de vele klimmetjes.
Deze route heb ik omgekeerd, van Velp naar Loenen, gelopen en bij de start het landgoed van kasteel Biljoen meegenomen. Deze prachtige route is dan 16 km.
Door Eveline Brand

3 juli 2019   

foto
Reactie
Leuke paadjes door mooie bossen en over een glooiende Veluwe. Op een doordeweekse dag kom je sporadisch iemand tegen en op veel plekken is het doodstil. Toch weer nieuwe dingen ontdekt. Een aanrader!
Door Wimke

27 mei 2019   

Reactie
Een route door dit top gebied kan haast niet anders dan super mooi zijn. Henk heeft een fraaie route gemaakt met een leuk stukje met uitzicht over Loenen en een afwisselende route door bos en heide met aardig wat klimmetjes.
Door Fred

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"