Zaankanter

wandelroute - 12 km of 15 km

Deze verrassende lijnwandeling leidt u van station Krommenie-Assendelft naar station Zaandam. Voor de inkorters eindigt de route bij station Koog aan de Zaan. Hoewel het een druk bevolkte streek is, kijkt u regelmatig uit over een waterrijk en groen landschap. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen.
In de route zijn twee bijzondere paden opgenomen. Het Laarzenpad Noorderveen, dwars door de weilanden, en het Riettoppad door het moerasgebied van het Guisveld. Op het laatste pad wandelt u over gras, afgewisseld met vlonders. Daarna gaat de wandeling over voetpaden en fietspaden langs de westelijke grens van de gemeenten Westzaan, Zaandijk, Koog aan de Zaan en Zaandam van de gemeente Zaanstad. Steeds is er zicht op polder Westzaan.
Het is leuk om bij station Zaandam een kijkje te nemen bij het stadhuis en het Inntelhotel, dat wereldberoemd is om de gevel met de zeventig Zaanse huisjes.

Praktische informatie

Bij station Krommenie-Assendelft is een groot, gratis parkeerterrein.
De treinreis van station Zaandam naar Krommenie-Assendelft duurt ongeveer 15 minuten. Wandelt u de ingekorte versie van 12km dan bent u vanaf station Koog aan de Zaan in 10 minuten terug bij het startpunt.

In een uithoek van het parkeerterrein bij het startpunt vindt u Café de Remise, dagelijks geopend.
Na ruim 1km komt u langs een winkelcentrum. Daar kunt u elke dag, behalve op zondag, terecht voor een kopje koffie bij Limburgia.
Aan de centrumzijde van station Zaandam is volop horeca aanwezig.

De wandeling gaat voor ongeveer vier kilometer over gras, dus kies een droge dag uit.

Startpunt Zaankanter

NS station Krommenie-Assendelft
Provincialeweg
1561 KN Krommenie

coördinaten: N52.49510 E4.75563
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

6 reacties

11 juli 2020   

foto
Reactie
Dollende koeien, haasjes die haasje over speelden en dan de variatie aan bloeiende veldbloemen die in deze tijd van het jaar een kleurenexplosie tot gevolg hebben. Je vindt het allemaal op deze tocht door een heel waterrijk gebied.
Door Jan en Marga

25 januari 2020   

foto
Reactie
Verrassend om zó dichtbij huis nieuwe paden te ontdekken door de weilanden en het veenmoeras. Limburgia was een prima plek voor de koffie en in het Guisveld stond zelfs een bankje. Bedankt Mieke en Mirjam, ik heb genoten!
Door Frits Talsma

25 oktober 2019   

Reactie
Prachtige wandeling, onverwacht groen en avontuurlijk! Over een zompig weiland dwars door een groep koeien, daarna nog wat stukjes trilveen- al met al heel afwisselend en het gevoel er echt helemaal uit te zijn.
Door Mariëlle

19 oktober 2017   

Reactie
Ik woon in de Zaanstreek, maar ik wist niet dat het buiten de gebaande paden zo mooi is.
Door Els Jonker

26 december 2016   

foto
Reactie
Als ex-zaankanter is deze route natuurlijk een must. Heel leuk om op plaatsen te kunnen lopen die vroeger ontoegankelijke weilanden waren. Met name de eerste helft van de route vonden we erg leuk. De aankomst bij station Zaandam was verrassend.
Door Adrie Scholten

24 oktober 2016   

foto
Reactie
Wat biedt deze Zaankanter wandeling een boeiende mix van aansprekende natuur en fraai aangelegde woonlocaties. Maar toch ook zeer regelmatig de verrassing van een prachtige uitkijk over het waterrijke Zaanse landschap. Een duidelijke aanrader!
Door Piet Laan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"