De Koperen Teut

wandelroute - 13 km

Een wandeling aan beide zijden van de grens tussen Luyksgestel en Lommel. De route gaat al snel langs het kleine maar erg mooie stuifzandgebied Stevensbergen. Wat verder wandelt u door het bos en over de heide richting de Nederlands/Belgische grens. Onderweg passeert u zowel een grenssteen als een grenspaal. Op de terugweg, langs akkers en weiden, komt u tenslotte even door Stevensbergen. Even een pittig pad met stukken los zand.
De wandeltocht voert vrijwel geheel over onverharde wegen en paden en is door een droog gebied, dus ook in natte jaargetijden goed te lopen. Zeker door de week een erg rustig gebied. Op zondag kan de kleiduivenschietclub voor geluidsoverlast zorgen.

Praktische informatie

Check voor uw vetrek de openingstijden van Eetcafé De Koperen Teut.

Een verlengde versie van deze route (20 km) met als startplek Lommel staat onder de naam Taxandriatrek op onze website.

Startpunt De Koperen Teut

De Koperen Teut
Postelscheheideweg 6
5575 XC Luyksgestel

coördinaten: N51.28061 E5.29011
Met dank aan de routemaker(s) Rien de Schipper en Angela Roovers en aan de controleur(s) Niek Sanders.

6 reacties

5 februari 2023   

foto
Reactie
Mooie, gevarieerde winterwandeling . Mooi stiltegebied. Heerlijke erwtensoep bij de Koperen Teut.
Door Biek Sanders

31 oktober 2021   

foto
Reactie
Dit is wel de rustigste route die we tot nu toe hebben gelopen. Weinig mensen tegengekomen en nauwelijks verkeer te horen. Uitgestrekte heidevelden, veel paddenstoelen nu. De route is beknopt, maar goed uitgelegd.
Door Robert

1 februari 2021   

Reactie
Inderdaad een hele stille route, geen medewandelaars vandaag ontmoet en heel veel sporen van ree of hert. Helaas niet gespot. Met het mistige weer werd het landschap wat mysterieus.
Door Bee en Suus

28 februari 2020   

Reactie
Mooie afwisselende wandeling waar wij echt van genoten hebben! Heel rustig, amper iemand tegen gekomen. Veel verse reeënsporen, helaas niet gezien. Ter afsluiting lekker gegeten bij De Koperen Teut, prima!
Door Inge

13 juni 2019   

foto
Reactie
Erg afwisselende wandeling. Bos, heide (vaak wel wat verdroogd), stuifzandgebied en weidse akkers en velden in het Belgische deel. Zoals altijd bij een wandeling georganiseerd door Rien: interessante wetenswaardigheden onderweg, erg fijn.
Door Christine van Uden

8 februari 2018   

foto
Reactie
Op een bewolkte winterdag is het hier prima wandelen; een stil, weids landschap helemaal voor jezelf. Door deze route te combineren met Taxandriatrek passeer je ongeveer halverwege een lunchgelegenheid en een uitkijktoren.
Door Wimke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"