Zwerven tussen Lochem en Vorden

wandelroute - 42 km

Twee dagen om het prachtige gebied tussen Lochem en Vorden te ontdekken. De route is een combinatie van twee lijnwandelingen van De Mooiste Routes.

Let op: bent u geen abonnee en wilt u deze meerdaagse aanschaffen, bestel dan de twee dagtochten!

Dag 1 de wandeling Langs Flesch en Kienveen - 20km
De eerste dag van deze meerdaagse route leidt u door het noordelijke gebied tussen Lochem en Vorden. U wandelt door bossen, langs meertjes en vennen, over heide met jeneverbessen, langs kastelen en landhuizen en door de bijbehorende parken. Het is mogelijk om een uitstapje te maken naar de Koepel van Staring. Deze staat aan het riviertje de Berkel op 800m afstand van de route.

Dag 2 de wandeling Langs Galgengoor en Hagenbeek - 22km
Tijdens deze tocht maakt u kennis met het zuidelijke gebied tussen Vorden en Lochem. U wandelt door bossen, langs kastelen en landhuizen en door de bijbehorende parken, over slingerende paadjes door oude graslanden. Na de Lochemse berg en volgt u het riviertje de Berkel tot station Lochem

Praktische informatie

Deze wandeling begint en eindigt bij station Lochem.

Het routekaartje bij deze tweedaagse wandeling Zwerven tussen Lochem en Vorden geeft u een beeld van de trajecten. Download de introductie met praktische informatie, de routebeschrijving, de route kaartjes en eventueel de GPS bestanden van beide dagen via de links hierboven.

Onderweg is op dag 1 tweemaal een rustpunt met beperkte horeca. Bij het eind- c.q startpunt in Vorden kunt u eveneens iets nuttigen.
Dag 2 kunt u door het dorp Barchem lopen. Daar is hotel, restaurant In de Groene Jager. Momenteel wordt dit hotel restaurant verbouwd en is het gesloten. De route zelf loopt om Barchem heen.

Op dag 2 is in een natte periode waterdicht schoeisel noodzakelijk. In het gedeelte vlak voor Barchem, in Hagenbeek (nummer 12) kan het pad erg nat zijn.

De wandeling begint in Lochem en u overnacht in Vorden. Bijvoorbeeld in hotel, restaurant De Gravin van Vorden. Het is ook mogelijk om in Vorden starten en in Lochem overnachten. Er zijn in beide plaatsen overnachtingsmogelijkheden. Die kunt u zelf regelen.

Startpunt Zwerven tussen Lochem en Vorden

NS station Lochem
Stationsplein 1
7241 CV Lochem

coördinaten: N52.16678 E6.42676
Met dank aan de routemaker(s) Henk Kreeft en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

8 reacties

27 februari 2021   

foto
Reactie
2=1: mede door ideale weersomstandigheden (koel, vrijwel geen wind) de tweedaagse in één dag gelopen. Eigenlijk teveel moois om op te noemen, zie de foto's. Gevarieerd en kenmerkend voor deze omgeving. Zeer de moeite waard!
Door Aad van Dorp

26 januari 2019   

foto
Reactie
Veel landgoederen en natuurgebieden op deze wandeling met leuke, slingerende paadjes. Maar de open delen zijn ook prettig om over te lopen. Het mooiste komt aan het eind: de Lochemse Berg. Wel even een pittige klim, maar mooie uitzichten.

Door Mieke

27 april 2018   

foto
Reactie
Ik heb lekker gezworven tussen Vorden en Lochem, dag 2 van deze zwerftocht. Heerlijke bossen en prachtige moerassige velden met alle kleuren groen, die je maar kunt bedenken en dan die bomen volop in bloei. Ik heb genoten bij heerlijk wandelweer.
Door Anne

27 april 2018   

Reactie
Ik heb genoten van de mooie route Zwerven tussen Vorden en Lochem. Dag 2. Een aanrader. Mooie vergezichten, veel verschillende vogelgezangen en prachtige lentegroene kleuren. Een koninklijke wandeldag!
Door Dineke Mous

26 oktober 2017   

foto
Reactie
Het is een mooie en afwisselende tweedaagse wandeling. Eerste dag af en toe wat asfalt, maar dat wordt de tweede dag ruimschoots gecompenseerd. Prachtige paden door bos en akkerland. En fraaie uitzichten.
Door Mieke Kleiman

21 juli 2017   

foto
Reactie
Ik heb beide lijnwandelingen in één dag gelopen. Het is een gevarieerde tocht, veel te zien en op verschillende ondergrond gelopen: asfalt, klinkers, zand, gras bospaden en zelfs een plankenpad. Goed aangegeven, een aanrader!
Door Nelly Goddijn

15 juni 2017   

Reactie
Over verschillende dagen grote delen van deze tweedaagse gelopen. Vandaag van 10 tot het eind. Prachtige wandeling met heel veel bezienswaardigheden.
Door Marion en Fred

23 maart 2015   

foto
Reactie
Een mooie verkenningstocht tussen Vorden en Lochem met mooie plekjes zoals 't Enzerinck, de Wildenborch en de Lochemse Berg. De pauzeplek op dag 1 bij de Staringkoepel kan ik aanbevelen.
Door Wimke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"