Krimpenerwaard

fietsroute - 52 km

‘Wie de Krimpenerwaard verkent, heeft het gevoel in een levensgroot schilderij te zijn’. Hopelijk ervaart u dat ook tijdens deze fietstocht!
Na het oude centrum van Gouda rijdt u al snel op de hooggelegen Goejanverwelledijk naar Haastrecht en vervolgens langs natuurgebied de Hooge Boezem en het mooie riviertje de Vlist. Ook is het tijdens de tocht genieten van het waterrijke poldergebied waar de Krimpenerwaard zo bekend om is. Lekker toeren langs de Lek en misschien een uitstapje maken naar Lekkerkerk? Na de doorsteek naar de Hollandsche IJssel met Ouderkerk aan de IJssel volgt u op de terugweg naar Gouda een lange, vrij gelegen tiendweg.
Op een klein gedeelte na maakt de route gebruik van fietsknooppunten. De knooppuntbordjes zijn smalle bordjes die nog niet overal in gebruik zijn.

Praktische informatie

Parkeren is mogelijk in de parkeergarage naast het station, Burgemeester Jamesplein 1. U kunt ook gratis parkeren bij zwembad De Loete aan Bredeweg 2 in Haastrecht.
Onderweg treft u in Lekkerkerk op twee plaatsen horeca aan: Huisje van de Zeeuw en Eetcafé De Nar.
Op zondag zijn beide horecagelegenheden helaas gesloten.

Startpunt Krimpenerwaard

NS station Gouda
Stationsplein
2801 AK Gouda

coördinaten: N52.01760 E4.70616
Met dank aan de routemaker(s) Mirjam Aarsman en aan de controleur(s) Paul Pilgram.

2 reacties

2 oktober 2021   

Reactie
Prachtig waterrijk Zuid-Holland. Wij (twee Brabanders) vinden deze streek fantastisch mooi. Met als afsluiting Gouda, wat een gezellige stad.
Dank aan degene die de route gemaakt heeft.
Door Willie van Dijk

19 augustus 2018   

Reactie
De lange tiendweg doet zijn naam eer aan! Volgende keer 'n alternatief zoeken want er kwam geen eind aan dat rechte saaie stuk. Daarna werd het prachtig! Op zondag een gezellig terras aan de Vlist open, en een eetcafe iets van de route bij Krimpen.
Door Conny

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"