Ruim rond Markelo

109 km

Startpunt

NS station Delden
Stationsweg 1
7491 CG Delden

coördinaten: N52.26020 E6.71482

Introductie

Deze tweedaagse fietstocht is een route met veel variatie waarbij u volop kunt genieten van de rust en ruimte op het Twentse platteland. U fietst over landweggetjes, fietspaden en soms een stukje zandweg en komt regelmatig door een dorp/buurtschap dat tot de gemeente Hof van Twente behoort. De eerste dag is 61km lang. Vanuit het gezellige Delden rijdt u langs het Twentekanaal naar het kleinste stadje van Overijssel, Diepenheim. In het buurtschap Stokkum passeert u veel authentieke boerderijen. Daarna gaat u richting Lochem en over de landgoederen Ampsen en Verwolde. Na het vlakke landschap is het in de buurt van Markelo even klimmen om de eerste dag af te ronden in het dorp.

De tweede dag fietst u 48km en is het landschap opnieuw aantrekkelijk. Over het boerenland toert u naar De Borkeld, een natuurgebied met jong bos, grote heidevelden, leemkuilen, akkers en graslanden. Via de Friezenberg en de Herikerberg fietst u terug naar Delden. Vlak voor het stadje passeert u de kasteeltuinen van Twickel, deze zijn een bezoekje waard.

Praktische informatie

Bij station Delden is een gratis P+R.
Op de route komt u verschillende horecagelegenheden tegen. Klik op de links voor de exacte openingstijden: Engels theehuis De Hoestinkhof; Landgoed Verwolde; Huis Verwolde; 't Wapen van Markelo, dagelijks geopend vanaf 11.30 uur; Herberg De Kemper, di t/m zo geopend vanaf 11 uur.

Bezienswaardigheden onderweg:
In Delden het Zoutmuseum en Landgoed Twickel; bij Diepenheim Kasteel Warmelo; museumboerderij Wendezoele in Ambt Delden.

De overnachting bij deze tweedaagse fietstocht kunt u zelf regelen. In Markelo zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden. Wilt u liever in Markelo starten, dan kunt u eerst dag 2 fietsen en kiezen voor een overnachting in Delden.

Er wordt waar mogelijk gebruik gemaakt van fietsknooppunten. Dat zijn de bekende bordjes. Let op, in deze omgeving staan ook bruine knooppuntborden, die zijn voor ruiters.

Deze tweedaagse fietstocht is een combinatie van de dagtochten:
Heerlijk in de Hof, Twente-Achterhoek en Hof van Twente.
Met dank aan de routemaker(s) Joke Kottelenberg en aan de controleur(s) Marianne Persoon.

2 reacties

8 september 2020   

foto
Reactie
Vanaf Delden een groot feest om deze routes te rijden. We hadden een prachtige B&B in Markelo waardoor we (na een heerlijke nacht) weer door konden fietsen naar Delden. Dank voor de route.
Door Gerhard

28 juli 2019   

foto
Reactie
Wij hebben genoten van deze afwisselende fietstocht. Er is onderweg veel te zien en te bezoeken. Hoogtepunten zijn landgoed Twickel en Verwolde. Daarnaast rustige fietspaden in een mooie natuur, goede horeca en talloze picknickplaatsen.
Door Marianne en Niek

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"