Old Heinopad

15 km

Startpunt

Landgoed Old Heino
Zwolseweg 71a
8141 EA Heino

coördinaten: N52.44858 E6.22427

Introductie

Vanaf het begin van de wandeling loopt u al snel het weinig bezochte landgoed De Gunne in. Het is genieten in dit rustige gebied. Na De Gunne wandelt u langs het Overijssels Kanaal en over een oude zeedijk naar de romantische buitenplaatsen Colckhof en Den Alerdinck. Hier zijn prachtige vijverpartijen en mooie bospaden, maar het is soms wat drukker dan in het eerste deel van de wandeling.Tijdens de route wandelt u voornamelijk over onverharde paden en lanen. Langs de weteringen in het boerenlandschap maakt u gebruik van de schouwpaden. Af en toe loopt u over halfverharde wegen, fietspaden en stille asfaltweggetjes.

Praktische informatie

De route is per bus te bereiken, uitstaphalte De Gunne.
U mag parkeren op de parkeerplaats van Landgoed Old Heino.

Ongeveer halverwege de wandeling komt u langs het terras van Natuurlijk Marjolein. Dit is bij mooi weer geopend op do t/m zo. Verder is er geen horeca onderweg.
Honden mogen mee maar moeten op de landgoederen aangelijnd worden.

Is deze route voor u iets te lang? Kies dan de wandeling Rond Den Alerdinck (9km).

Afhankelijk van de windrichting kunt u last hebben van verkeerslawaai van de Heinoseweg/Zwolseweg.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Hettie ten Klooster.

8 reacties

5 oktober 2022   

foto
Reactie
Heerlijk gewandeld vandaag, jammer het geluid van de drukke verkeerweg N35. Prachtige landgoederen met mooie onverwachte paadjes. Onderweg zijn al veel paddenstoelen te zien.
Door Hettie

3 augustus 2021   

foto
Reactie
Het was genieten van het begin tot het eind: Prachtige eeuwenoude buitenplaatsen, monumentale bomen, een heel leuke berceau, de bijzondere Zeedijk uit 1830 en een weldadige rust. Bedankt Mieke!
Door Frits Talsma

2 januari 2021   

foto
Reactie
Ook in de winter is deze afwisselende route met de vele mooie lanen en laantjes de moeite waard.
Door Ria

27 mei 2020   

Reactie
Dag allen, 27 mei hebben we deze route gewandeld. We vonden het een prachtige route, voornamelijk door bos en over onverharde paden langs het water. Langs en over 3 landgoederen met prachtige “tuinen”, met de bloeiende rododendrons! En met fantastisch weer.
Door Elly en Marijke

26 mei 2019   

foto
Reactie
Heerlijke wandeling over prachtige landgoederen, elk met een eigen karakter. Daartussen boerenland en het Overijssels Kanaal, lekker gevarieerd. En bijzondere plekken. Want wie verwacht er nu een Zeedijk in Overijssel?
Door Janneke

7 april 2019   

Reactie
Wij hebben vandaag de ingekorte route gelopen. De wandeling gaat door een afwisselend landschap. Maar jammer dat we tijdens een groot deel van de wandeling het geluid van de N35 hoorden.
Door Koos

10 juni 2018   

Reactie
We hebben de korte versie gewandeld. Het is een leuke en afwisselende route om even tussendoor op een zondagmiddag te lopen. Het stuk tussen de Colckhof en Den Alerdinck is een beetje eentonig door de meestal lange rechte stukken.
Door Tony

10 mei 2018   

foto
Reactie
Mooie wandeling met veel variatie, rust en continue fluitende vogels om je heen. De rododendrons staan bij landgoed de Colckhof prachtig in bloei. Aanrader om deze route dit jaargetijde eens te lopen.
Door Marlies

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"