Langs Heiden, Weiden en Dreven

84 km

Startpunt

NS station Baarn
Stationsplein 68
3743 KM Baarn

coördinaten: N52.20832 E5.28161

Introductie

Tijdens deze fietsroute rijdt u afwisselend in de provincies Noord-Holland en Utrecht. Wat een variatie is daar in het landschap! Na het open landschap van de Eemvallei, waar het riviertje de Eem doorheen slingert, toert u naar de bewoonde wereld van het Gooi. Ontdek hoe veelzijdig gebied is. Het is heerlijk fietsen op de vaak halfverharde fietspaden in dit bosrijke gebied en over de vele heidevelden. Het Gooimeer schittert hier en daar tussen de bomen door. Blaricum, Huizen, Bikbergen en Laren zijn leuke plaatsen om doorheen te fietsen.
Maar ook het gebied van de Lage Vuursche is de moeite waard. U fietst langs het Wasmeer en over de Hoorneboegse heide.
Na Hollandsche Rading rijdt u een kilometer of vijf door een heel ander landschap: polder Achttienhoven. Op de terugweg kunt u nog een kijkje nemen bij Paleis Soestdijk en het gedenkteken De Naald. Via het Baarnse Bos met zijn prachtige lanen en vijver keert u terug naar het station.

Praktische informatie

Komt u met de auto, bij het station ligt Eethuys-Café De Generaal, ernaast is een groot parkeerterrein.
U komt onderweg veel horecagelegenheden tegen onder andere:
Restaurant De Eendracht; La Place; Theehuis 't Bluk; Theehuis 't Hooge Erf; Restaurant Fly Inn bij vliegveld Hilversum; Restaurant De Paddestoel.
Het is raadzaam vooraf de openingstijden te checken als u van een horecagelegenheid gebruik wilt maken.

Let op: vooral de gps'ers!!! Het pontje bij Eemdijk vaart op zondag niet. Van april tot en met september kunt u regelmatig met het pontje naar de overkant. Maak buiten deze periode gebruik van de alternatieve route.
Vooraf kunt u de exacte vaartijden bekijken op: Veerpont Eemdijk-Eemnes.

Waar mogelijk wordt in de route gebruik gemaakt van fietsknooppunten.

Deze lange fietstocht is een vrijwel complete combinatie van twee kortere fietstochten die u ook afzonderlijk kunt rijden. Het betreft de fietstochten Heide en Weide en Vuursche Dreef.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Marcel Steen.

2 reacties

21 juli 2023   

Reactie
Bijzonder mooie lange route. Ik woon zelf in dit gebied, maar heb toch weer nieuwe paadjes ontdekt. Zeker voor buitenstaanders een afwisselend mooi gebied met voldoende terrassen voor een rustpauze.
Door Marcel Steen

4 augustus 2020   

foto
Reactie
Heel veel te zien op deze tocht. Qua landschap heel veel variatie en over heerlijk rustige, schaduwrijke bospaden fiets je zo door ons mooie Nederland. We kenden al wel heideschapen maar zagen nu ook koeien rondgrazen op de al bloeiende heide.
Door Jan en Marga

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"