Wandelen bij Dieren

Bij Dieren, aan de rand van de Veluwe, kun je prachtige wandelingen maken naar en door Nationaal Park Veluwezoom. Kies je de wandelroute Hof te Dieren dan ga je eerst even bij de IJssel kijken voordat je naar de oude bossen wandelt. Ongeveer halverwege kun je pauzeren bij de Carolinahoeve en vlak voor het eind kom je over de Carolinaberg. Daar ligt een veertiensprong midden in het sterrenbos; zorg dat je het juiste pad in slaat!
Heb je wat meer tijd, kies dan de tweedaagse wandelroute Tussen Dieren en Velp.

Vanaf kasteel Middachten

Vlak bij Dieren ligt Kasteel Middachten, ook een mooie uitvalsbasis voor een wandeling. Wij hebben drie routes die hier starten. Bospracht bij Middachten is de kortste van de drie. Een echte boswandeling door een zeer gevarieerd bos. Eind oktober/begin november is de kleurenpracht er onovertroffen, maar ook in het voorjaar, met het frisgroene beukenblad, is het een topper.

Wandelroute   Plaats   KM
Hof te Dieren   Dieren   13
Van Dieren naar Velp   Dieren   17
Tussen Dieren en Velp   Dieren   35
Bospracht bij Middachten   De Steeg    8/12
Middachter Bossen   De Steeg    13/15
Middachten en Rhederoord   De Steeg    17

Veluwezoom

Verder kijken dan Dieren

Geen keuze kunnen maken? Ga dan naar de routepagina. Daar vind je nog meer wandelingen in de omgeving van Dieren, bijvoorbeeld bij Brummen en Bronkhorst.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"