Dagje uit

Een niet al te lange wandeling of fietstocht is goed te combineren met een bezoek aan een kasteel, een bijzonder museum of een kleurrijke tuin. Neem onderweg tijd voor een picknick of strijk neer op een gezellig terras. Zo ontstaat er al snel een leuk dagje uit. Hieronder vind je tien mooie ideeën voor een fijn dagje uit.

Naar Twickel
Bij Delden (OV) kun je heerlijk wandelen en fietsen op Landgoed Twickel. Zo'n tocht is goed te combineren met een bezoek aan de kasteeltuin, de moestuin en/of boerderijmuseum Wendezoele. Het kasteel is normaal niet opengesteld, maar in de zomermaanden zijn er enkele dagen waarop je onder leiding van een gids naar binnen mag. Dit jaar kan dat van 22 augustus t/m 1 september op wo t/m za. Wel vooraf boeken!

Naar Landgoed St. Gerlach en de Romeinse Katakomben
De wandeling Landgoed St. Gerlach (LB) is sowieso al bijzonder door wat je zoal tegenkomt onderweg: de grotwoningen, de Meertensgroeve, natuurgebied Ingendael en het natuurlijk het château. Op het landgoed kun je ronddwalen door de beeldentuin en kijken in de St. Gerlachuskerk met de unieke oude fresco’s. Deze wandeling kun je combineren met een bezoek aan de Romeinse Katakomben in Valkenburg. Je kunt daar naartoe wandelen door halverwege nummer 5 en 6 (zie routekaart), vlak voordat je de Geul oversteekt, het wandelpad naar Valkenburg nemen. Enkele reis naar de Katakomben is 1,7km.

Meer mooie ideeën
Hieronder vind je nog meer mooie ideeën voor een fijn dagje uit. Bekijk je het lijstje op je smartphone? Kantel die dan, zodat je alle informatie in beeld krijgt.

Wandelroutes   Plaats   PR   KM   Uittip
Dwalen bij Twickel   Delden   OV   12   Twickel met kasteeltuin, oranjerie, moestuin, museumboerderrij Wendezoele; kasteelrondleiding met gids
Hollands Venetië   Giethoorn   OV   12   Rondvaart
Rosendael   Rozendaal   GD   13   Kasteeltour Kasteel Rosendael, park met de Bedriegertjes, Oranje-rie
Franse Putten   Woudenberg   UT   12   Pyramide van Austerlitz, beklimming monument, expositie en horeca bij start
Zaans Troef   Zaandam   NH   10   Bezoek Zaans Museum, rondvaart
Landgoed St. Gerlach   Berg en Terblijt   LB   7   Kasteeltuin met bijzondere beelden, monumentale kerk, Romeinse Katakomben in Valkenburg
Fietsroutes   Plaats   PR   KM   Uittip
Hof van Twente   Markelo   OV   46   Twickel met kasteeltuin, oranjerie, moestuin, museumboerderrij Wendezoele; kasteelrondleiding met gids
Stapel op de Linge   Beesd   GD   29/39   Glasmuseum en De Glasblazerij, Leerdam
Strooptocht   Tilburg   NB   42   Bezoek aan Tilburg en met name museum De Pont en/of het TextielMuseum
Waterlinie (minv.)    Bunnik   UT   21   Waterliniemuseum (toegankelijk voor rolstoelen)

Op zoek naar meer inspiratie? Lees verder voor nog meer leuke combinatietips.
Een andere wandeling of fietsroute kiezen? Ga dan naar de routepagina.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

word abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes van Nederland!

Ik word abonnee


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"