Tussen Stuifheuvel en Bergzicht

wandelroute - 27 km

Vanuit het interessante Beauforthuis - theater en horeca - doorkruist u een groot aantal fraaie landgoederen en bosgebieden, waaronder het Zeisterbosch, De Kozakkenput, De Krakeling, De Franse Put en Den Treek-Henschoten. In een afwisselende en bosrijke omgeving zult u, zowel geologisch als historisch gezien, vele verrassende bijzonderheden tegenkomen. Door naald- en loofbossen, parkachtige terreinen, stuifgebieden en heidevelden wandelt u over smalle paden, brede boswegen of lange zichtlanen door de geschiedenis van grootgrondbezit en Franse overheersing. Bijna altijd loopt u over onverharde ondergrond. Letterlijke toppunten tijdens de wandeling zijn de Stuifheuvel en de Pyramide van Austerlitz. Dat interessante dieptepunten ook toppunten zijn, zult u een aantal malen ervaren.

Praktische informatie

Deze lange wandeling is een vrijwel complete combinatie van twee kortere wandelingen die u ook afzonderlijk kunt lopen. Het betreft de wandeling Kliffen, Kuilen en Kozakken - 14 of 19km - met als startpunt het Beauforthuis, en de wandeling Franse Putten - 12km - die start bij de Pyramide van Austerlitz.

Op werkdagen rijdt een bus tussen station Driebergen-Zeist en busstation Zeist. Stap uit bij de halte Austerlitzseweg; u loopt circa 750m naar het Beauforthuis, alle dagen om 9 uur open. In het weekend bent u op de auto aangewezen. Het parkeerterrein van het Beauforthuis is klein; ook kan het afgesloten zijn. Extra parkeerruimte vindt u aan de overkant van de verkeersweg; rij de smalle weg in en ga direct linksaf.

Regelmatig vindt u onderweg een bankje. Na 13km kunt u via een heen-en-weertje van 500m het luxe Hotel Restaurant Oud London bezoeken (alle dagen open) of in april t/m september kiezen voor de restauratie van camping De Krakeling (alle dagen open tot 17 uur). Na 20km komt u langs Pannenkoekenhuis Bergzicht, alle dagen geopend. En na 23km bereikt u Café-Restaurant De Pyramide, in april t/m oktober alle dagen (behalve maandag) open van 10 tot 18 uur; november t/m maart alleen op zondag geopend.

In het Beauforthuis kunt u bij terugkomst rijkelijk informatie vinden over de geschiedenis en de huidige functie van het gebouw.

Startpunt Tussen Stuifheuvel en Bergzicht

Beauforthuis Austerlitz
Woudenbergseweg 70
3711 AB Austerlitz

coördinaten: N52.08790 E5.30191
Met dank aan de routemaker(s) Foeke Jan Reitsma, Fred den Hertog en Marion den Hertog en aan de controleur(s) Fieke Krikhaar.

3 reacties

25 februari 2024   

foto
Reactie
Heerlijke tocht met veel variatie en interessante plekken onderweg. Het voorjaar kondigde zich al aan!
Door Josephine

15 maart 2023   

foto
Reactie
Heerlijk pittige wandeling door eindeloze bossen, beetje hei en water. Rust, ruimte en veel vogels. Sporen van zwijnen en Napoleon. Mooi weer en leuk gezelschap. Loop hem!
Door Evert Jan

3 juli 2020   

foto
Reactie
Fantastische route, vrijwel helemaal door het bos. En daar houd ik van. Na deze wandeling helemaal verzadigd van natuurlijk groen. Een heerlijk gevoel. Leuke weetjes rondom culturele en geologische historie.
Door Aad van Dorp

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"